Σάββατο 13 Ιουλίου 2024 -

Έλαιο Μαλλιών: Πώς το χρησιμοποιούμε;Όλες οι πληροφορίες σχετικά με το πώς να χρησιμοποιείτε το έλαιο μαλλιών, τα οφέλη που μπορεί να σας προσφέρει και πώς να το εντάξετε στη ρουτίνα σας.
Μερικές φορές χρησιμοποιούμε ένα προϊόν επειδή πιστεύουμε ότι πρέπει. Αλλά δεν καταλαβαίνουμε πραγματικά γιατί το κάνουμε. Αυτό μπορεί να ισχύει και με το έλαιο μαλλιών. Δεν είστε οι μόνοι που αναρωτιέστε αν το χρειάζεστε, τι μπορεί να κάνει για εσάς, ή πώς να ξεκινήσετε.

Το έλαιο μαλλιών έχει πολλά οφέλη, ανάλογα με τα συστατικά του. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ενισχύσετε την ενυδάτωση και τη λάμψη, να σφραγίσετε την υγρασία, να αποτρέψετε τη φθορά, να βελτιώσετε το τριχωτό της κεφαλής και να ενθαρρύνετε την υγιή ανάπτυξη της τρίχας.

Παρακάτω, όλες οι πληροφορίες σχετικά με το πώς να χρησιμοποιείτε το έλαιο μαλλιών, τα οφέλη που μπορεί να σας προσφέρει και πώς να το εντάξετε στη ρουτίνα σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το έλαιο μαλλιών
Ως ενυδατική θεραπεία πριν από το λούσιμο
Σε αυτήν την περίπτωση, τα μαλλιά πρέπει να είναι στεγνά. Εφαρμόζετε τρεις έως τέσσερις δόσεις της αντλίας. Απλώνετε από το τριχωτό έως τις άκρες και αφήνετε να δράσει για 10-15 λεπτά πριν από το λούσιμο. Αυτό βοηθά στη θρέψη του τριχωτού ενώ είναι επίσης ωφέλιμο για τα μαλλιά που μπερδεύονται εύκολα.

Μετά το λούσιμο ως leave-in conditioner
Εφαρμόζετε τρεις έως τέσσερις δόσεις της αντλίας ανάλογα με το πάχος των μαλλιών και διανέμετε το έλαιο ξεκινώντας από τις άκρες με φορά προς τα πάνω. Στη συνέχεια περνάτε στο στέγνωμα με το πιστολάκι (ή μπορείτε να τα αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά – ακόμα καλύτερα).

Σε συνδυασμό με leave-in conditioner
Για ενισχυμένη θρέψη, μπορείτε να απλώσετε το έλαιο στα μαλλιά αφού έχετε εφαρμόσει το leave-in conditioner. Έτσι θα ‘κλειδώσετε’ την υγρασία στην τρίχα και θα μειώσετε το φριζάρισμα. Πάλι η εφαρμογή ξεκινά από τις άκρες με φορά προς τα πάνω. Προαιρετικά, χτενίστε τα μαλλιά για να κατανεμηθεί το έλαιο ομοιόμορφα.

Ως θεραπεία για το τριχωτό της κεφαλής
Το έλαιο δενδρολίβανου μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών, ενώ το έλαιο τεϊόδεντρου μπορεί να είναι ωφέλιμο για το τριχωτό με τάση κνησμού. Προσοχή: Για να χρησιμοποιήσετε ένα αιθέριο έλαιο στα μαλλιά σας, θα πρέπει πάντα να το συνδυάζετε με ένα έλαιο βάσης, όπως το έλαιο jojoba. Εφαρμόζετε το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής και κάνετε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις για μερικά λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο διεγείρετε την κυκλοφορία του αίματος για καλύτερη οξυγόνωση των κυττάρων, που συμβάλλει στην ενδυνάμωση των ριζών.