Τρίτη 23 Απριλίου 2019 -
Ελαφριά βροχή

18 °C

Σήμερα, 23. Απριλίου 2019

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που εμφανίζονται λευκά σημάδια στα νύχια μαςΌλοι προσπαθούμε να φροντίσουμε τα άκρα μας όμως έχουμε παρατηρήσει κάποια λευκά σημάδια να εμφανίζονται κατά καιρούς στα νύχια μας.

Τι είναι, όμως, αυτά τα σημάδια;

Από μικρά παιδιά μας λένε ότι έχει να κάνει με την έλλειψη ασβεστίου και ότι δεν καταναλώνουμε αρκετά γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και λίγο ίσως αποτελεί αστικό μύθο, δεν είναι εντελώς λάθος σκέψη.

Από ότι φαίνεται, όμως, δεν έχει να κάνει μόνο με την πρόσληψη ασβεστίου αλλά με κάτι πιο σοβαρό.

Αν και η προφανής εξήγηση για την εμφάνιση αυτών των λευκών σημαδιών πάνω στα νύχια είναι ένα χτύπημα, τελικά αποδεικνύεται ότι αποτελεί «καμπανάκι» για κάτι άλλο. Ο επιστημονικός όρος των άσπρων κηλίδων είναι «punctate leukonychia», και μπορεί να σημαίνει ότι πρόκειται για μια μυκητιασική λοίμωξη των νυχιών.

Όταν το σώμα μας αντιμετωπίζει τις μολύνσεις, χρειάζεται όλη τη δύναμη που μπορεί να αντλήσει για να καταπολεμήσει τα μικρόβια, έτσι μειώνει την προστασία των πιο μικρών και ασήμαντων πραγμάτων στο σώμα, όπως την ανάπτυξη των νυχιών.

Έτσι, αυτά τα λευκά σημάδια ή γραμμές που εμφανίζονται στο εσωτερικό των νυχιών μαρτυρούν ότι το σώμα σου σταματά προς το παρόν την ανάπτυξη, αλλά την στιγμή που τα βλέπεις, ο οργανισμός έχει ήδη ξεφορτωθεί την μόλυνση, σύμφωνα με το Her.ie.