Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Αυτές είναι οι κινήσεις που μειώνουν τις ρυτίδες στα μάτια



Είναι γνωστό πως οι εξειδικευμένες καλλυντικές συνθέσεις είναι απαραίτητες προκειμένου για να βελτιώσετε την εικόνα των ματιών σας και να μειώσετε τις ρυτίδες έκφρασης ή γήρανσης.

Ωστόσο, δεν είναι αρκετές. Χρειάζεται και η συστηματική περιποίηση με τις κατάλληλες κινήσεις για να εξασφαλίσετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Πώς θα εφαρμόσετε σωστά την κρέμα ματιών

  • Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μεγάλη ποσότητα, αφού περισσότερο προϊόν δεν εξασφαλίζει και καλύτερο αποτέλεσμα. Η ποσότητα ενός μπιζελιού για κάθε μάτι είναι αρκετή.
  • Εφαρμόστε την κρέμα αποκλειστικά με τον παράμεσό σας, καθώς έχει λιγότερη δύναμη από τα υπόλοιπα δάχτυλα κι έτσι δεν θα ασκήσετε πίεση στην περιοχή.
  • Τοποθετήστε τη σύνθεση σε μικρές κουκίδες γύρω από το μάτι, κάτω από τα φρύδια και περιμετρικά στο κόκαλο της κόγχης.
  • Στη συνέχεια, κάντε απαλά χτυπηματάκια, χωρίς να τραβάτε ή να τεντώνετε το δέρμα για να τονώσετε την κυκλοφορία.
  • Κάντε απαλό μασάζ μέχρι να απορροφηθεί το περισσότερο προϊόν, επιμένοντας στις ιδιαίτερα προβληματικές περιοχές.
  • Αφήστε την κρέμα να απορροφηθεί πλήρως, για μισή ώρα ή περισσότερη.

Tips περιποίησης για νεανικό βλέμμα

*Αν έχετε λεπτές γραμμές, αλλά το κυριότερο μέλημά σας είναι οι σακούλες και οι μαύροι κύκλοι, επιστρατεύστε τη δύναμη της βιταμίνης C , η οποία θα φωτίσει την περιοχή, και της καφεΐνης, η οποία θα καταπραΰνει τα οιδήματα και τις σακούλες.

*Αν έχετε πιο έντονες ρυτίδες, ενισχύστε τη δράση της κρέμας σας με έναν ορό ή προτιμήστε μια συσφιγκτική κρέμα.

*Κατά τη διάρκεια του ντεμακιγιάζ μην τρίβετε τα μάτια σας. Φροντίστε να κάνετε απαλές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω ώστε να μην τραυματίσετε την επιδερμίδα και τις βλεφαρίδες σας.

*Μην ξεχνάτε να φοράτε όλον τον χρόνο γυαλιά ηλίου με απορροφητικούς φακούς.

Πώς θα καταπολεμήσετε τις ρυτίδες στο μεσόφρυο

Δημιουργήστε δυο μισοφέγγαρα με τον δείκτη και τον αντίχειρα κάθε χεριού και τοποθετήστε τα σε κάθε μάτι έτσι ώστε ο δείκτης σας να ακουμπάει πάνω από τα φρύδια και ο αντίχειρας τα ζυγωματικά σας. Με τα δάχτυλα τεντώνετε το δέρμα προς τους κροτάφους και ταυτόχρονα κοιτάτε πάνω. Μετρήστε μέχρι το 5 και επαναλάβετε τη διαδικασία άλλες τρεις φορές. Κάνοντας καθημερινά αυτή την άσκηση, θα διαπιστώσετε σταδιακά ότι οι ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια και στο μέτωπο έχουν μειωθεί αισθητά, καθώς ενεργοποιούνται οι μύες που υποστηρίζουν το δέρμα στην περιοχή.