Δευτέρα 06 Δεκεμβρίου 2021 -
Heavy rain showers

16 °C

Σήμερα, 6. Δεκεμβρίου 2021

5 απαραίτητες βιταμίνες για λαμπερό δέρμα..Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και η φροντίδα του πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας.

 Στο εμπόριο κυκλοφορούν αναρίθμητα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, κρέμες και λοσιόν που μπορούν να σας προστατεύσουν, είναι σημαντικό όμως η πρόληψη να ξεκινά από μέσα με την πρόσληψη των απαραίτητων βιταμινών.

Ορισμένες βιταμίνες έχουν αντιοξειδωτική δράση και συμβάλλουν σημαντικά στην υγιή όψη του δέρματος.

Πολλά προϊόντα ομορφιάς περιέχουν τις παρακάτω πέντε βιταμίνες προκειμένου να προστατεύσουν το δέρμα από τη γήρανση.

 Οι ειδικοί συστήνουν όμως να λαμβάνετε τις βιταμίνες από τη διατροφή ή με τη βοήθεια συμπληρωμάτων.
 
Βιταμίνη Ε: 5 τρόποι για να αυξήσετε την πρόσληψη (εικόνες) - Onmed.gr
Βιταμίνη Ε: Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης. Παράλληλα, ενυδατώνει το δέρμα και το διατηρεί απαλό.
 
Βιταμίνη Α: Πότε είναι επικίνδυνη για τις γυναίκες - Onmed.gr
Βιταμίνη Α: Η βιταμίνη Α βοηθά στην ταχύτερη ανάπλαση των κυττάρων. Θα πρέπει να συνδυάζεται με ισχυρό αντηλιακό, καθώς αυξάνει την ευαισθησία της επιδερμίδας στον ήλιο.
photo
 
Βιταμίνη Κ: Ενισχύει την επιφανειακή στιβάδα του λεπτού δέρματος κάτω από τα μάτια, προλαμβάνοντας την εμφάνιση των μαύρων κύκλων.
photo
 
 
Βιταμίνη C: Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.
photo
 
Βιταμίνη Β: Το σύμπλεγμα βιταμινών Β είναι ιδανικό για τις ξηρές επιδερμίδες. Παράλληλα, καταπολεμά τα σημάδια της γήρανσης και βοηθά την επιδερμίδα να έχει ομοιόμορφο τόνο.