Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ολαφ σολτς



Τηλεφωνική επικοινωνία Σολτς- Ζελένσκι- Τι συζήτησαν

Ο Καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι πως το Βερολίνο θα εξακολουθήσει να στηρίζει το Κίεβο, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα οι δύο ηγέτες.



Γερμανία: Τεράστιο, «ακριβές και στοχευμένο» πακέτο ελαφρύνσεων υποσχέθηκε ο Όλαφ Σολτς

Με ένα τεράστιο, «ακριβές και στοχευμένο» πακέτο ελαφρύνσεων η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σκοπεύει να στηρίξει πολίτες και επιχειρήσεις ενόψει των υψηλών τιμών ενέργειας, δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς (SPD) μετά την ολοκλήρωση των διήμερων διαβουλεύσεων του υπουργικού συμβουλίου στο Κάστρο Μέζεμπεργκ του Βρανδεμβούργου.



Σολτς: Νέο πακέτο στήριξης για τους πολίτες ενόψει των αυξήσεων στις τιμές ενέργειας

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς διαβεβαίωσε εκ νέου σήμερα τους πολίτες ότι η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να στηρίζει όλους όσοι έχουν ανάγκη ενόψει των νέων αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας που ανακοινώθηκαν σήμερα, με την «εισφορά φυσικού αερίου» στα 2,419 σεντς/κιλοβατώρα.



O Oλαφ Σολτς θέλει να γίνει καγκελάριος της Γερμανίας

Κανένας σοσιαλδημοκράτης πολιτικός στη Γερμανία από την εποχή του Γκέρχαρντ Σρέντερ δεν κατέστησε τόσο σαφή την επιθυμία του να αναλάβει καγκελάριος, όσο ο Όλαφ Σολτς.



Βερολίνο σε Ρώμη: Πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί όταν αναλαμβάνετε νέο χρέος

Ο Όλαφ Σολτς, υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, δήλωσε σήμερα ότι η Ιταλία με το υψηλό επίπεδο χρέους της πρέπει να είναι πιο προσεκτική όταν αναλαμβάνει νέο χρέος, προσθέτοντας ότι τώρα εναπόκειται στους Ιταλούς πολιτικούς να επιλύσουν τη διαμάχη με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον προϋπολογισμό.



Σολτς για το ελληνικό χρέος: «Με την εποπτεία εξασφαλίζουμε συνέχιση των μεταρρυθμίσεων»

«Θέλουμε να μην σταματήσουν οι προσπάθειες της Ελλάδας, αλλά επιθυμούμε η πολιτική της να συνεχίσει να προσανατολίζεται στο μέλλον σύμφωνα με τα μεταρρυθμιστικά μέτρα των τελευταίων χρόνων», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς.