Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ντούμα



Μάτις: Η Δαμασκός είναι υπεύθυνη για την καθυστέρηση εισόδου των επιθεωρητών στη Ντούμα

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις δήλωσε σήμερα ότι η συριακή κυβέρνηση ευθύνεται για την καθυστέρηση της άφιξης των ειδικών του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) στην πόλη Ντούμα της ανατολικής Γούτα, στον τόπο όπου πραγματοποιήθηκε η καταγγελλόμενη επίθεση με χημικά όπλα από τις δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού.



Συρία: Την Τετάρτη θα μεταβούν στην Ντούμα οι επιθεωρητές για τα χημικά

Οι ερευνητές του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων θα μεταβούν στην Ντούμα της Συρίας την Τετάρτη, ανακοίνωσε σήμερα από τη Χάγη ένας αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.



Συρία: Συγκρούσεις με νεκρούς και τραυματίες στην Ντούμα

Συγκρούσεις μεταξύ κυβερνητικών στρατιωτικών τμημάτων της εθνικής φρουράς και ανταρτών στην Ντούμα της Συρίας, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επισημαίνοντας ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.



Η Ουάσινγκτον πιστεύει ότι σαρίν και χλώριο χρησιμοποιήθηκαν στη Ντούμα

Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι χλώριο και αέριο σαρίν χρησιμοποιήθηκαν από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στην επίθεση με χημικά, για την οποία τις κατηγορούν, της 7ης Απριλίου στη Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό, ανέφερε σήμερα ένας αξιωματούχος της αμερικανικής διοίκησης.



Οι δύσκολες επιλογές των ΗΠΑ για το χτύπημα στη Συρία. Τα σενάρια και οι κίνδυνοι

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν μια συμμαχία για να αντιδράσουν στην φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στις 7 Απριλίου κατά αμάχων και ανταρτών μαχητών στη Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό.



Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Ντούμα. Η πόλη υπό τον έλεγχο του Άσαντ

Η ρωσική στρατιωτική αστυνομία αναπτύσσεται σήμερα στην πόλη Ντούμα της Συρίας, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Είναι οι εγγυητές της νομιμότητας και της τάξης στην πόλη», ανέφερε σχετικά το ρωσικό υπουργείο, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.