Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ



Κουτσούκος: H κυβέρνηση να ακυρώσει και τον νόμο Κατρούγκαλου

Την πλήρη υιοθέτηση της πρότασης του Κινήματος Αλλαγής που προβλέπει κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου ζητά ο κ. Γιάννης Κουτσούκος με αφορμή την κατάθεση νομοσχεδίου για την ακύρωση του μέτρου περικοπής των συντάξεων που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.



ΑΔΕΔΥ: Οι νέες συντάξεις μειώνονται έως 40% με το νόμο Κατρούγκαλου

Μειώσεις στις συντάξεις έως 40% έχουν υποστεί 200.000 νέοι συνταξιούχοι , που συνταξιοδοτήθηκαν μετά τις 13/05/2016, με το νόμο Κατρούγκαλου , σύμφωνα με ενδεικτικές συνταξιοδοτικές αποφάσεις που δημοσιοποιεί η ΑΔΕΔΥ.



Τροποποιήσεις στο οργανισμό του ΕΦΚΑ φέρνει απόφαση του ΣτΕ για το νόμο Κατρούγκαλου

Ο οργανισμός του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) πιθανά να χρειαστεί να τροποποιηθεί μετά την δημοσιεύση της αναμενόμενης απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία θα κρίνεται η συνταγματικότητα και η νομιμότητα του «νόμου Κατρούγκαλου» για στο ασφαλιστικό (νόμος 4387/2016), επισημαίνει σε γνωμοδότησή του το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ.



Μητσοτάκης: Ο νόμος Κατρούγκαλου θα καταργηθεί

Ένα εντελώς νέο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα έχει επεξεργαστεί και θα εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία, στο οποίο προφανώς δεν έχει καμία θέση ο νόμος Κατρούγκαλου, όπως λέει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.  

 



ΕΚΤΑΚΤΟ- Πρόεδρος του ΣτΕ: Οι διαρροές για το νόμο Κατρούγκαλου με οδηγούν σε παραίτηση

Εξαπέλυσε επίθεση εναντίον όσων με τις διαρροές ειδικά για το νόμο Κατρούγκαλου δεν τον άφηναν όπως είπε να επιτελέσει τα καθήκοντά του.

Δήλωση βόμβα από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαο Σακελλαρίου, όπου ανακοίνωσε ότι παραιτείται από το αξίωμά του.



Απόφαση «βόμβα» του ΣτΕ: Νόμιμες οι περικοπές συντάξεων που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου

Υπέρ του επανυπολογισμού και της περικοπής της προσωπικής διαφοράς ψήφισε χθες το βράδυ το ΣτΕ.