Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 -

Δεν θα το πιστεύετε: Υπήρχε νόμος για τη φυματίωση σε υπαλλήλους του ΟΤΕ!Τα κακώς κείμενα στην Ελλάδα του 2014, προσπάθησε να αναδείξει ο Γιάννης Βρούτσης, προσπαθώντας να εξηγήσει μέρος του πολυνομοσχεδίου. 

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αναφερόμενος στην κριτική που ασκείται για την κατάργηση κοινωνικών πόρων τους οποίους θα στερηθούν τα ταμεία, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για ανεύθυνη πολιτική.

«Η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα καταργήσαμε 24 κοινωνικούς πόρους. Τρεις από αυτούς είναι στο παρόν νομοσχέδιο.

Το ύψος των κοινωνικών πόρων που καταργήθηκαν είναι συνολικά 200 εκατ. ευρώ.

Για να δούμε όμως τι είναι οι κοινωνικοί πόροι; Είναι λεκτικό εφεύρημα διότι ουσιαστικά πρόκειται για συντεχνιακούς φόρους. Συντεχνιακοί φόροι που ξεκίνησαν από το 1926, το 1930, νόμοι του "40, του "50, του "58.

Τώρα καταργούμε νόμο για την αντιμετώπιση της φυματίωσης των υπαλλήλων του ΟΤΕ.

Τέτοιους νόμους καταργούμε.

Πού τι ήταν; Ισχυρές πληθυσμιακές ομάδες με πολιτική παρέμβαση που είχαν πρόσβαση στο πολιτικό σύστημα και φρόντιζαν για τον εαυτό τους να επιβάλλουν φόρους σε βάρος του πληθυσμού. Αυτή είναι η αριστερά; Αυτά υπερασπίζεται η αριστερά;» ανέφερε ο κ. Βρούτσης.

Παράλληλα, τόνισε ότι «πράγματι, θα λείψουν 200 εκατομμύρια από τα ταμεία.

Στην πράξη όμως όλοι οι Έλληνες θα ωφεληθούν γιατί θα μειωθούν τιμολόγια που τα πλήρωνε ο λαός και έπρεπε να έχει τόλμη η αριστερά να στηρίξει αυτές τις αλλαγές. Τα λεφτά μη φοβάστε. Θα τα βρούμε. Η ανεργία πέφτει, τα ταμειακά πάνε καλά».