Σάββατο 18 Μαΐου 2024 -

Τραγικό: Ο εμπνευστής του «Ice bucket challenge» πνίγηκε!Την ώρα που η καμπάνια του μπουγελώματος λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις με πλανητάρχες και σταρ του Χόλιγουντ να λούζονται με παγωμένο νερό για καλό σκοπό, ο εμπνευστής του «Ice bucket challenge» Κόρει Γκρίφιν, βρήκε τραγικό θάνατο από πνιγμό.

Ο 27χρονος Γκρίφιν, ο οποίος εμπνεύστηκε την καμπάνια για τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να ενισχυθεί η έρευνα για τη νόσο της Αμυοτροφικής Πλάγιας Σκλήρυνσης (ALS), έχασε τη ζωή του την ώρα που επιχειρούσε κατάδυση από αποβάθρα σε ακτή της Μασαχουσέτης το περασμένο Σάββατο.

Ο Κόρει Γκρίφιν εμπνεύστηκε με την ιδέα του... κουβά με το παγωμένο νερό, όταν ο καλό τους φίλος Πίτ Φρέιτς διαγνώστηκε πως πάσχει από αυτήν την ασθένεια.

Ο Φρέιτς συγκλονισμένος από τον πνιγμό του φίλου του, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, το εξής μήνυμα:

«Ο Γκρίφ πάντα βοηθούσε. Εργάστηκε σκληρά για την ALS. Γράφαμε ο ένας στον άλλο καθημερινά, σχεδιάζαμε και άλλους τρόπους για συγκέντρωση χρημάτων».

Να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περίπου 23 εκατομμύρια δολάρια.