Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ξάνθη: Σκότωσα τα σκυλιά γιατί μου έτρωγαν τις κότες



Τα κίνητρα που τον οδήγησαν στον θανάσιμο τραυματισμό των σκύλων του γείτονά του ομολόγησε αμέσως μετά τη σύλληψή του ο 55χρονος από το Λαμπρινό Ξάνθης.

Πρόκειται για άνδρα που το απόγευμα της Κυριακής, όπως καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα δύο σκυλιά, που ανήκαν σε 54χρονο γείτονά του στο Λαμπρινό. Στη συνέχεια μάλιστα ο ίδιος κατηγορείται πως έθαψε τον έναν σκύλο στην αυλή του, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας συνελήφθη από την Αστυνομία.

Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος προχώρησε στη συγκεκριμένη ενέργεια καθώς τα ζώα του έτρωγαν τις κότες, από τις οποίες ο ίδιος ζούσε μιας και πωλούσε τα αυγά τους. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε πως πρόκειται για κάτι που έχει συμβεί και στο παρελθόν με θύματα περισσότερες από 15 κότες, ενώ και την ημέρα της ζωοκτονίας κατεγράφη αντίστοιχο συμβάν.

Το συμβάν καταγγέλθηκε στην Αστυνομία η οποία, όπως προβλέπεται σχετικώς, προχώρησε στη σύλληψη του 55χρονου ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ζωοκτονίας, ενώ πλέον θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Δικογραφία σχηματίσθηκε και σε βάρος του 27χρονου γιου, ιδιοκτήτη της κυνηγετικής καραμπίνας, για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την πάταξη τέτοιων περιστατικών, ενημερώνει τους πολίτες ότι:

Ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή, ή και με τις δύο ποινές.

Οι πολίτες που αντιλαμβάνονται ανάλογα περιστατικά, καλούνται να τα καταγγέλλουν στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.