Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Οργή και θρήνος για τη νταλίκα που σκόρπισε το θάνατο στην Εγνατία



Πέντε είναι οι νεκροί από το τραγικό δυστύχημα στην Εγνατία οδό, αφού ένας από τους δεκάδες τραυματίες κατέληξε, ενώ την ίδια ώρα υπάρχει οργή και θρήνος, μετά την τρελή πορεία της νταλίκας που σκόρπισε τον θάνατο.

Το νέο θύμα ήταν ένας άνδρας που κατέληξε στο χειρουργείο, ενώ δύο εκ των θανόντων ήταν παιδιά.

Εξιτήριο πήραν εννέα από τους 30 πολυτραυματίες, οι οποίοι διακομίστηκαν την Κυριακή στο νοσοκομείο της Βέροιας, μετά το τραγικό τροχαίο δυστύχημα, με την νταλίκα, που παρέσυρε δεκάδες αυτοκίνητα, στην Εγνατία Οδό. Οι τρεις από αυτούς νοσηλεύτηκαν στην ορθοπεδική και οι έξι στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

Προθεσμία πήρε ο Ρουμάνος οδηγός της νταλίκας που «έσπειρε» το θάνατο στην Εγνατία

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είχαν πρόβλημα τα φρένα του - Η τροχαία εξετάζει το ενδεχόμενο να τον πήρε ο ύπνος στο τιμόνι - Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή - Την Τετάρτη θα απολογηθεί ο 42χρονος υπεύθυνος για την εκτέλεση των έργων

Την Πέμπτη θα δώσει ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός τις πολυαναμενόμενες απαντήσεις στο γιατί η νταλίκα που οδηγούσε κατέληξε να κάνει σμπαράλια περισσότερα από 30 αυτοκίνητα στην Εγνατία Οδό και να προκαλέσει το θάνατο πέντε ανυποψίαστων οδηγών το πρωί της Κυριακής.

Ο 39χρονος οδηγήθηκε τη Δευτέρα ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή αλλά ο Ρουμάνος μέσω του Ρουμάνου δικηγόρου του, τον οποίο τοποθέτησε το ρουμανικό προξενείο, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σε τρεις ημέρες από σήμερα

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής ο Ρουμάνος υποστηρίζει ότι η τραγωδία συνέβη επειδή παρουσιάστηκε πρόβλημα με τα φρένα του αμέσως μετά τα διόδια του Πολυμύλου, σε απόσταση, δηλαδή, 23 χλμ. από το σημείο στο οποίο ήταν ακινητοποιημένα τα αυτοκίνητα λόγω των έργων της ΔΕΗ λίγο μετά την έξοδο για Βέροια.

Ωστόσο η εκδοχή αυτή δεν είναι η μοναδική που εξετάζει η Τροχαία Βέροιας που διεξάγει την έρευνα, με τους αστυνομικούς να μιλούν για ενδεχόμενο ο 39χρονος να κοιμήθηκε πάνω στο τιμόνι και γι" αυτό δεν πρόλαβε να αντιδράσει όταν είδε μπροστά του τα οχήματα.

Μια ημέρα πριν τον Ρουμάνο την πόρτα του ανακριτή θα περάσει εκ νέου ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης των εργασιών που ήταν σε εξέλιξη στο οδόστρωμα και ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών.
Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα έγιναν στις 10:20 το πρωί όταν το φορτηγό αυτοκίνητο, που έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Ρουμανίας, με οδηγό τον 39χρονο, προσέκρουσε σε προπορευόμενα οχήματα, τα οποία ήταν ακινητοποιημένα στον δρόμο, λόγω εκτέλεσης εργασιών.

Στην καραμπόλα ενεπλάκησαν δεκάδες οχήματα, τα οποία σχημάτισαν μια «μάζα», ενώ κάποια πήραν φωτιά. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ για τον απεγκλωβισμό των ατόμων από τα αυτοκίνητα.

Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν τέσσερις νεκροί. Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς, δύο γυναίκες ηλικίας 53 ετών, έναν άνδρα 42 ετών και έναν Βούλγαρο, η ηλικία του οποίου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα άνοιξε το ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Βέροια της Εγνατίας Οδού, ενώ το άλλο ρεύμα -εκεί όπου σημειώθηκε το πολύνεκρο τροχαίο- εξακολουθεί να είναι κλειστό και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Τι απαντά η Εγνατία Οδός

"Από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 10:30 πμ, στο τμήμα Α/Κ Βέροιας – Α/Κ Κουλούρας της Εγνατίας Οδού, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, συνέβη πολύνεκρο δυστύχημα, όταν φορτηγό αυτοκίνητο προσέκρουσε σε προπορευόμενα οχήματα, τα οποία ήταν ακινητοποιημένα στον δρόμο, λόγω εκτέλεσης εργασιών από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε (σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας), με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό πέντε (5) ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων.

Η Διοίκηση και το προσωπικό της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» εκφράζουν τη θλίψη τους για το τραγικό συμβάν και θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα διερευνώνται από τις αρμόδιες Αρχές της ΕΛ.ΑΣ., με τις οποίες υπάρχει συνεχής συνεργασία για την παροχή των απαραίτητων στοιχείων.

Με τον άριστο συντονισμό όλων των Υπηρεσιών (Τροχαία, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ανάδοχος Λειτουργίας και Συντήρησης της Εγνατίας Οδού) η Οδός δόθηκε με ασφάλεια στην κυκλοφορία στις 22:30 το ίδιο βράδυ.

Επισημαίνεται ότι είναι απαραίτητο όλοι οι οδηγοί να διατηρούν αυξημένη προσοχή, να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και να διενεργούν τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους των οχημάτων, ώστε να μην παρουσιαστούν παρόμοια ατυχήματα.

Από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων"

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

    Σήμερα (05.10.2014) και ώρα 10.20’ περίπου, στην Εγνατία Οδό, πλησίον κόμβου Βέροιας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, φορτηγό αυτοκίνητο που έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Ρουμανίας και οδηγούσε 39χρονος υπήκοος Ρουμανίας, προσέκρουσε σε προπορευόμενα οχήματα, τα οποία ήταν ακινητοποιημένα λόγω εκτέλεσης εργασιών.

    Το τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο ενεπλάκησαν περισσότερα από 30 οχήματα, είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό 4 ατόμων (3 ημεδαποί και 1 αλλοδαπός) και τον τραυματισμό άλλων 30 ατόμων (26 ημεδαποί και 4 αλλοδαποί), εκ των οποίων τα 3 άτομα σοβαρά.

    Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ε.Κ.Α.Β. για τον απεγκλωβισμό και τη μεταφορά των ατόμων σε νοσοκομείο της περιοχής.

    Την προανάκριση και τις έρευνες για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας Ημαθίας.

    Συνελήφθησαν, ο 39χρονος οδηγός του φορτηγού αυτοκινήτου, καθώς και ένας 42χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας  εκτέλεσης των εργασιών.