Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 -
Μερική συννεφιά

24 °C

Σήμερα, 22. Σεπτεμβρίου 2021

Ο Εμπολα έρχεται στην Ευρώπη: Θετική στον ιό νοσοκόμα στη ΜαδρίτηΘετική στον ιό Έμπολα βρέθηκε τη Δευτέρα μια Ισπανίδα νοσοκόμα! - Άλλα δύο κρούσματα ύποπτα για Έμπολα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα εργαζόταν στο νοσοκομείο Λας Πας-Κάρολος Γ’ στη Μαδρίτη και είχε έρθει σε επαφή με τον ιεραπόστολο Μανουέλ Γκαρσία Βιέχο, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 25 Σεπτεμβρίου, αφού είχε προσβληθεί από τη θανατηφόρο νόσο στη Σιέρα Λεόνε.

Η νοσηλεύτρια, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της περιοχής Αλκορκόν στην Μαδρίτη, ενώ και οι δεύτερες ειδικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε βγήκαν θετικές.

«Η ασθενής έφτασε στο νοσοκομείο το πρωί της Δευτέρας με ύποπτα συμπτώματα, έτσι νοσηλεύτηκε σε απομόνωση», δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις, το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση για να εξετάσει το πρώτο κρούσμα ανθρώπου που δεν έχει μεταβεί στη χώρα από τη Δυτική Αφρική. Επίσης, όπως έγινε γνωστό άλλα 30 άτομα, όλοι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τον ιερά, υποβάλλονται σε εξετάσεις για τον Έμπολα.

Ωστόσο, υπάρχουν δύο άτομα για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι έχουν μολυνθεί από τον ιό Έμπολα, πλην της νοσοκόμας η οποία έχει νοσήσει ήδη, έκαναν λόγο την Τρίτη το απόγευμα αξιωματούχοι νοσοκομείου στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Ο Τόμας Ντάνκαν, ο οποίος προσβλήθηκε από τον ιό στην πατρίδα του Λιβερία, νοσηλεύεται σε απομόνωση σε νοσοκομείο του Ντάλας, ενώ ακόμη τέσσερα άτομα που διέμεναν στο διαμέρισμα του βρίσκονται επίσης σε απομόνωση και εξετάζονται από τους γιατρούς.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα περισσότεροι από 3.400 ανθρώπους έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική.