Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 -

Nεκροί αστυνομικοί σε επίθεση στην ανατολική ΤουρκίαΔέχτηκαν επίθεση στο κέντρο της πόλης ενώ επιθεωρούσαν τα καταστήματα που υπέστησαν ζημιές κατά τις διαδηλώσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή
Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και ένας αξιωματικός της αστυνομίας τραυματίστηκε σε επίθεση που σημειώθηκε την Πέμπτη στην επαρχία Μπινγκιόλ της ανατολικής Τουρκίας, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk.

Ο ένας αστυνομικός σκοτώθηκε επί τόπου, ο δεύτερος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, ενώ ο αξιωματικός, που σύμφωνα με το κανάλι ήταν ο βασικός στόχος της επίθεσης, έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Οι τρεις αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση στο κέντρο της πόλης ενώ επιθεωρούσαν τα καταστήματα που υπέστησαν ζημιές κατά τις διαδηλώσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή,  με κύριο αίτημα την παροχή βοήθειας στους Κούρδους που μάχονται τους ισλαμιστές στο Κομπάνι της Συρίας.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση, ενώ καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν στα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στις διαδηλώσεις σε όλη την Τουρκία. Οι αρχές ανέπτυξαν στρατό και άρματα για να αποκαταστήσουν την τάξη, ενώ σε πέντε επαρχίες επιβλήθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας.