Τρίτη 05 Μαρτίου 2024 -

Σομαλία: Φονική επίθεση σε δημοφιλές ξενοδοχείο στο ΜογκαντίσουΤουλάχιστον επτά άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 15 είναι οι τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία
Οι Σομαλοί ισλαμιστές σεμπάμπ θεωρούνται ύποπτοι ότι ανατίναξαν ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο κοντά σε ένα δημοφιλές ξενοδοχείο και μια καφετέρια στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σομαλίας Μογκαντίσου νωρίτερα την Κυριακή, σκοτώνοντας τουλάχιστον επτά ανθρώπους.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή, αλλά η ισλαμιστική οργάνωση αλ Σεμπάμπ συχνά διαπράττει βομβιστικές επιθέσεις στο Μογκαντίσου.

Οι Σεμπάμπ υποσχέθηκαν ότι θα εξαπολύσουν περισσότερες επιθέσεις αφότου έχασαν τον έλεγχο ενός προπυργίου τους στις ακτές της χώρας την περασμένη εβδομάδα, του λιμανιού Μπαράουε.

«Πιστεύουμε ότι η αλ Σεμπάμπ βρίσκεται πίσω από την έκρηξη» δήλωσε ο αστυνομικός Μάτζορ Νούουρ Φάραζ στο πρακτορείο Ρόιτερς προσθέτοντας ότι ο δρόμος όπου σημειώθηκε η έκρηξη είναι πολυσύχναστος.

Ο συντονιστής της υπηρεσίας των ασθενοφόρων στο Μογκαντίσου Αμπντίγκαρ Αμπντιράμαν, είπε ότι τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 15 είναι οι τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία, ορισμένοι εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.