Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 -

Απίστευτη πρόταση Δημαρά: Να εξοριστούν Σκουρλέτης και Καλαντζής!Η άγρια κόντρα ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία περί Αργυρώνητων βουλευτών προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Γιάννη Δημαρά ο οποίος μιλώντας στη Βουλή διατύπωσε μία ρηξικέλευθη πρόταση.
Αφού αρχικά αναφέρθηκε στην αρχαία Αθήνα και στον ορισμό της συκοφαντίας από τον Σωκράτη, πρότεινε ότι όποιος πολίτης ή πολιτικός συκοφαντεί χωρίς να μπορεί να αποδείξει τις κατηγορίες του να εξορίζεται, να δημεύεται η περιουσία του και να αφαιρούνται τα πολιτικά του δικαιώματα.

«Αλλο οι ενδείξεις κι άλλο οι αποδείξεις» είπε από το βήμα της Βουλής ο κ. Δημαράς προσθέτοντας ότι το τελευταίο διάστημα το σύνολο του πολιτικού κόσμου διαβάλλεται κατά συρροή.

Τι είχε πει ο Σκουρλέτης

Για απόπειρα χρηματισμού βουλευτών, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 ψήφοι για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, είχε κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, επικαλούμενος κυριακάτικο δημοσίευμα.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι επιχειρηματίες φίλοι της κυβέρνησης «έχουν βγάλει κουμπαρά», για να βρεθούν οι 180 βουλευτές που θα εκλέξουν τον νέο Πρόεδρο.

Όσα είπε ο κ. Σκουρλέτης προκάλεσαν την αντίδραση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα.

«Εδώ υπάρχει δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας πριν από τρεις εβδομάδες, εάν αισθάνεται την ανάγκη ο κ. Γιακουμάτος και η κυβέρνηση να το διαψεύσει, ας το κάνει» απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης παρενέβη λέγοντας πως ο κοινοβουλευτισμός θέλει στήριξη κι όχι υπονόμευση.

Στο θέμα παρενέβη και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, η οποία σε ανακοίνωσή της σημείωσε: «Ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε την αθλιότητα Τσίπρα. Τους παραδίδουμε στην περιφρόνηση του ελληνικού λαού.

» Οι Έλληνες βουλευτές ούτε εκβιάζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε εξαγοράζονται από κανέναν. Και ο τελευταίος Έλληνας πια έμαθε ότι ο "κουμπαράς" του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεμάτος μόνο με ψεύδη, συκοφαντίες και ύποπτες "καταγγελίες"».

Προκαταρκτική εξέταση

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρεμβαίνει στην υπόθεση των καταγγελιών περί χρηματισμού βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Με εντολή της στον Διευθύνοντα της εισαγγελίας Εφετών κ. Γ. Καραγιάννη διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για όσα κατήγγειλε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πάνος Σκουρλέτης περί χρηματισμού βουλευτών.

Του δίνει εντολή να αναθέσει σε αντεισαγγελέα του Εφετείου, αν πράγματι αληθεύουν οι καταγγελίες περί χρηματισμού.