Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 -

Τρέχουν στον μπαρμπέρη για να μην στιγματιστούν ως τζιχαντιστέςΜεγάλες δόξες φαίνεται ότι γνωρίζουν τα κουρεία στο Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας, καθώς αρκετοί κάτοικοι της πόλης σπεύδουν να ξυρίσουν το μούσι, ώστε να μην στιγματιστούν ως τζιχαντιστές.

Στην πόλη σημειώθηκαν πολύνεκρες συγκρούσεις αστυνομικών με κούρδους διαδηλωτές, οι οποίοι ζητούν από την Άγκυρα να παρέμβει για να σταματήσει η αιματοχυσία στην πόλη Κομπάνι.

Το Κομπάνι βρίσκεται στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία και πολιορκείται από το Ισλαμικό Κράτος. Οι μόνοι που αντιστέκονται είναι οι κούρδοι της Συρίας με την όποια βοήθεια προσφέρουν οι αεροπορικές επιδρομές της συμμαχίας.

Όπως μετέδωσε το BBC, αρκετοί ιδιοκτήτες καταστημάτων δήλωσαν ότι μέχρι και 15 άτομα την ημέρα ζητούν να ξυρίσουν τελείως τη γενειάδα ή το μουστάκι, ώστε να μην δημιουργείται η εντύπωση στην πόλη ότι συμπαθούν τους τζιχαντιστές.

«Κάνω 15 χρόνια αυτή τη δουλειά και ποτέ δεν είχα τόσους πολλούς πελάτες που ζητούν ξύρισμα» δήλωσε ένας άλλος κουρέας στην πόλη.