Κυριακή 02 Απριλίου 2023 -

Σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα ο επικεφαλής της TotalΤην ζωή του έχασε σε αεροπορικό δυστύχημα ο Κριστόφ ντε Μαργκερί διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού πετρελαϊκού γίγαντα Total όπως επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον όμιλο.

Ο 63χρονος ντε Μαργκερί σκοτώθηκε σε δυστύχημα στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας από το οποίο έχασαν την ζωή τους άλλοι τέσσερις άνθρωποι.

«Η Total Group επιβεβαιώνει με μεγάλη συγκίνηση και θλίψη ότι ο διευθύνων σύμβουλός της, Κριστόφ ντε Μαργκερί πέθανε χθες το βράδυ λίγο μετά τις 22:00 (ώρα Παρισιού) σε αεροπορικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο Βνούκοβο στη Μόσχα μετά από σύγκρουση του αεροσκάφους με ένα εκχιονιστικό μηχάνημα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του γαλλικού πετρελαϊκού ομίλου.

«Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα τρία άτομα από το πλήρωμα του αεροσκάφους ο οδηγός του οχήματος και ο Κριστόφ ντε Μαργκερί» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση. «Οι πρώτες σκέψεις της διοίκησης και των εργαζομένων του ομίλου Total είναι στη σύζυγο, τα παιδιά και τους φίλους του Κριστόφ ντε Μαργκερί και στις οικογένειες των τεσσάρων άλλων θυμάτων», καταλήγει η ανακοίνωση της Total.

Σύμφωνα με τα ρωσικά με΄σα ενημε΄ρωσης, το δυστύχημα φέρεται να προκλήθηκε λόγω της ομίχλης που επικρατούσε τη στιγμή της απογείωσης του ιδιωτικού αεροσκάφους τύπου Falcon jet-50. Οι αρχές του ρωσικού αεροδρομίου πάντως ανέφεραν ότι τη στιγμή της απογείωσης του αεροσκάφους το οποίο θα μετέβαινε στο Παρίσι η ορατότητα ήταν στα 350 μέτρα.

Ο Κριστόφ ντε Μαργκερί που ήταν γνωστός με το προσωνύμιο «Big Moustache» λόγω του πάχους που είχει το χαρακτηριστικό του λευκό μουστάκι ανέβηκε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Total το 2010, μετά από μια σημαντική καριέρα στο γαλλικό γίγαντα του πετρελαίου. Υπό την ηγεσία του, η Total είχε επιταχυνθεί τα τελευταία χρόνια τις επενδύσεις της στην έρευνα και σε πολλά φιλόδοξα σχέδια στην παραγωγή πετρελαίου.