Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 -

Michelle Tampakis: Η ελληνικής καταγωγής σεφ που άλλαξε τα γλυκάΗ σεφ Michelle Tampakis, η απλά "chef Michelle", γεννήθηκε στο Μπονξ από Έλληνες γονείς, ενώ μυήθηκε στα μυστικά της μαγειρικής από τον πατέρα της. 
"Ο πατέρας μου μαγείρευε συνέχεια, όταν μεγάλωνα και με ενθάρρυνε να μαγειρεύω και εγώ", σημειώνει η ίδια.

Άλλη πηγή έμπνευσης για την Michelle ήταν τη τηλεόραση και ο κινηματογράφος, με την Julia Child να είναι η μούσα της.

Μετά το Λύκειο, η Michelle σπούδασε διοίκηση εστιατορίων και ξενοδοχείων (Hotel & Restaurant Management) και έπιασε δουλειά στο εστιατόριο Moonraker στο Νιου Τζέρσεϊ.

Συνέχισε τις σπουδές της στη μαγειρική ενώ δούλεψε ως μαθητευόμενη στο Vista Hotel.

Η κλίση της προς την ζαχαροπλαστική άρχισε να φαίνεται.

Έγινε Sous Chef ζαχαροπλαστικής στο διάσημο εστιατόριο Windows on the World, στο World Trade Center, ενώ έγινε σεφ μόλις στα 22 της χρόνια.

Δούλεψε δίπλα στον διάσημο σεφ Nick Malgieri ενώ αργότερα της προτάθηκε η θέση του καθηγητή στη διάσημη σχολή μαγειρικής Peter Kump στη Νέα Υόρκη.

Κατά την διάρκεια της εργασίας της στη σχολή μαγειρικής, δεν έπαψε να επιμορφώνεται και να λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμούς στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ενώ έγινε μόνιμος κριτής του μεγαλύτερου και πιο δύσκολου διαγωνισμού μαγειρικής των ΗΠΑ (Pastry Live National Showpiece Championship), όπου λαμβάνουν μέρος οι καλύτεροι σεφ της χώρας.

Η Michelle Tampakis είναι ανάμεσα στους 10 καλύτερους σεφ ζαχαροπλαστικής των ΗΠΑ, ενώ το πάθος της για την ζαχαροπλαστική την έχει κάνει μία από τις πιο διάσημες δασκάλες του κλάδου.

Όλα άλλαξαν το 2007 όταν η διαγνώστηκε ότι πάσχει από κοιλιοκάκη.

Αυτό για έναν σεφ ζαχαροπλαστικής είναι το χειρότερο, αφού δεν μπορεί να δοκιμάσει προϊόντα που περιέχουν γλουτένη, δηλαδή γλυκά.

Ευτυχώς για όσους έχουν δυσανεξία στην γλουτένη, η Tampakis ξεπέρασε το πρόβλημά της, αλλάζοντας όχι την διατροφή της αλλά τα... γλυκά.

Η ελληνικής καταγωγής σεφ, ανέπτυξε και δημιούργησε πολλές συνταγές για gluten-free γλυκά και δημιούργησε μία gluten-free αλυσίδα φούρνων, την διάσημη Whipped Pastry Boutique.