Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

SOS για το επόμενο 24ωρο: Η αιθαλομίχλη ξανάρχεται...



Με σύμμαχο την καλοκαιρία επιστρέφει το «κύμα» της ατμοσφαιρικής ρύπανσης - «Συναγερμός» έχει σημάνει στα υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος

Τον εφιάλτη της αιθαλομίχλης προσπαθούν να κρατήσουν μακριά από τα αστικά κέντρα οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας.

Η ηλιοφάνεια και η άπνοια των τελευταίων ημερών έχουν σημάνει συναγερμό στα υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος που βλέπουν με ανησυχία τις τιμές της ατμοσφαιρικής ρύπανσης να βρίσκονται σε σταθερή ανοδική πορεία.

Με σημερινή ανακοίνωσή τους, τα δύο υπουργεία επικαλούμενα και τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) ενημερώνουν για το ενδεχόμενο της συσσώρευσης ατμοσφαιρικής ρύπανσης και συνιστούν στους πολίτες να περιορίσουν την άσκοπη χρήση τζακιών. Τόσο τα τζάκια όσο και  οι ξυλόσομπες είναι υπεύθυνα για την αύξηση των επιπέδων των αιωρούμενων μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από σήμερα μέχρι και αύριο Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου, ευνοείται η συσσώρευση ατμοσφαιρικής ρύπανσης» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Συνιστάται στους πολίτες να περιορίσουν κατά το δυνατό την άσκοπη χρήση τζακιών. Με τον τρόπο αυτό συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων» καταλήγει η ανακοίνωση.