Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Νέα κίνηση Σαμαρά για να βρεθούν οι 180



Ενώπιον των ευθυνών τους αναμένεται να θέσει ο Πρωθυπουργός τους βουλευτές που διαφωνούν με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή, με νέα δήλωση που αναμένεται να κάνει μέσα στο Σαββατοκύριακο και λίγο πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία της Δευτέρας.
Ο Αντώνης Σαμαράς θα ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα θέσει μια σειρά από διλήμματα προκειμένου να αναδείξει τους κινδύνους που θα υπάρξουν για την χώρα και την πορεία της οικονομίας στην περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Ωστόσο και σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να πάρει νέα πρωτοβουλία και αναμένεται να επαναλάβει την συναινετική πρόταση του που αφορά την εκλογή προέδρου, την συμφωνία με την τρόικα, την συνταγματική αναθεώρηση και χρονοδιάγραμμα για εκλογές μέσα στο 2015, σε μια ύστατη προσπάθεια της κυβέρνησης η παρούσα βουλή να εκλέξει Πρόεδρο.

Η συγκεκριμένη πρόταση αύξησε τις ψήφους υπέρ της υποψηφιότητας Δήμα, αλλά οι 168 βουλευτές που συγκεντρώθηκαν στην δεύτερη ψηφοφορία απέχουν αρκετά από τους 180 που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην κυβέρνηση σημειώνουν πως υπάρχει αρκετός πολιτικός χρόνος μέχρι την Δευτέρα έτσι ώστε να αλλάξουν τα δεδομένα και οι βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ωστόσο για να συμβεί αυτό θα πρέπει να «σπάσουν» η ΔΗΜΑΡ ή οι ΑΝ.ΕΛ κάτι που δεν φαίνεται στον πολιτικό ορίζοντα.

Η πίεση που θα υπάρξει τις επόμενες νέες ημέρες θα είναι ασφυκτική, ενώ οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των βουλευτών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης αναμένεται να χτυπήσουν «κόκκινο».

Στο Μαξίμου αναμένεται να φορτώσουν την ευθύνη των πρόωρων εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενοι το ότι οι πολίτες σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ζητούν να εκλεγεί πρόεδρος από την παρούσα βουλή.

Οι δηλώσεις και οι διαφοροποιήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μπει στο μικροσκόπιο και αυτό θεωρούν στην κυβέρνηση πως θα είναι το μεγάλο τους «όπλο» απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Η σύγχυση που επικρατεί στις δημόσιες τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την οικονομία, εκτιμούν στο Μαξίμου πως «τρομάζει» τους πολίτες οι οποίοι δεν εμπιστεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ.