
Στιγμές αγωνίας έζησαν οι εννέα επιβαίνοντες σε ιδιωτικό αεροσκάφος τύπου Bombardier Challenger 604, όταν η πόρτα της καμπίνας αποκολλήθηκε λίγο μετά την απογείωσή του από την Αμπούτζα της Νιγηρίας, με προορισμό το Λάγος.
Στο αεροσκάφος επέβαιναν έξι επιβάτες και τρία μέλη πληρώματος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Νιγηριανού Γραφείου Διερεύνησης Ασφάλειας (NSIB), το περιστατικό σημειώθηκε ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν σε ύψος περίπου 3.500 ποδιών. Το πλήρωμα εξέπεμψε σήμα κινδύνου Mayday, ενημερώνοντας για την ξαφνική αποκόλληση της πόρτας.
Ο πιλότος αντέδρασε άμεσα, αλλάζοντας πορεία και επιστρέφοντας στο αεροδρόμιο αναχώρησης. Η προσγείωση πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια και, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, κανείς από τους επιβαίνοντες δεν τραυματίστηκε.
Το NSIB έχει ξεκινήσει επίσημη έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια του συμβάντος. Οι ερευνητές εντόπισαν και περισυνέλεξαν την πόρτα, η οποία μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του Γραφείου για λεπτομερή τεχνική εξέταση.
Η έρευνα θα επικεντρωθεί στις μηχανικές και λειτουργικές συνθήκες που ενδέχεται να οδήγησαν στην αποκόλληση, προκειμένου να αποσαφηνιστεί πώς συνέβη το περιστατικό.