Αγαπημένος μεζές της παρέας, αυτή η τηγανιά γίνεται με κοτόπουλο, λουκάνικο, πιπεριές και τυριά και έχει υπέροχη πικάντικη γεύση, χάρη στην καυτερή πάπρικα. Συνοδεύεται εξαιρετικά με κρασί.
Μερίδες:6 Χρόνος προετοιμασίας:10′ Χρόνος μαγειρέματος:30′ Έτοιμο σε:40′
Υλικά
1 κιλό κοτόπουλου φιλέτο (στήθος ή μπούτι)
2 μικρά λουκάνικα χωριάτικα με πράσο
διάφορες μικρές πιπεριές χρωματιστές ή 1-2 μεγάλες, σε κύβους
½ ποτηράκι κρασί λευκό ξηρό
χυμό από 1 λεμόνι
ξύσμα 1 λεμονιού (προαιρετικά)
150γρ. κεφαλογραβιέρα, σε κύβους
πάπρικα, κατά προτίμηση καυτερή
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
λίγο σχοινόπρασο για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Κόβετε το κοτόπουλο σε κύβους και τα λουκάνικα σε ροδέλες.
Σβήνετε το φαγητό με το κρασί και το χυμό λεμονιού, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί, μέχρι να μείνει με το λάδι του.
Λίγο πριν το αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτετε το λουκάνικο, το τυρί και το ξύσμα του λεμονιού αν βάλετε. Πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και επιπλέον πάπρικα ή πιπέρι αν θέλετε. Σερβίρετε την τηγανιά όσο είναι ακόμη ζεστή.
olivemagazine.gr