Τρίτη 30 Απριλίου 2024 -

Πώς να αντιμετωπίσεις τους πόρους στο πρόσωπο..



Εδώ και καιρό οι πόροι στο μουτράκι σου έχουν αρχίσει να…βγάζουν μάτι και η όψη του προσώπου σου δεν είναι αυτή που θα ήθελες.

Μη σκας, υπάρχουν τρόποι για να τους αντιμετωπίσεις. Καταρχάς, θα πρέπει να ξέρεις πως οι πόροι δεν μπορούν να εξαφανιστούν ή να μικρύνουν, ωστόσο μπορούν να γίνουν λιγότερο εμφανείς. Δες παρακάτω πέντε απλές και χρήσιμες συμβουλές που θα βοηθήσουν:

 Περιποιήσου σωστά το πρόσωπό σου Aν θες ένα λαμπερό δέρμα, βάλε καλά στο μυαλό σου πως πρέπει να καθαρίζεις συχνά και σωστά το πρόσωπό σου καθώς και να το απολεπίζεις.  Άλλωστε, όταν οι πόροι είναι γεμάτοι ακαθαρσίες, δείχνουν μεγαλύτεροι. Ακόμη, μην παραλείπεις να ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου με ένα μη φαγεσωρογόνο προϊόν, δηλαδή με κρέμα που δε φράζει τους πόρους.

 Βάλε στη ζωή σου τον… άργιλο Ο άργιλος απομακρύνει τις ακαθαρσίες, τα νεκρά κύτταρα και την περιττή λιπαρότητα από το δέρμα. Εκτός αυτών, όμως, μειώνει κιόλας τη λοίμωξη και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Στα διάφορα φαρμακεία και όχι μόνο θα βρεις μάσκες άργιλου που θα σε σώσουν.

 Χρησιμοποίησε πάγο Ακούμπησε ένα παγάκι στο πρόσωπό σου όταν αυτό είναι καθαρό για κάποια δευτερόλεπτα. Έτσι, όχι μόνο θα κλείσεις τους ανοιχτούς πόρους αλλά θα τονώσεις και την επιδερμίδα σου.

 Κράτα την αντηλιακή σου σαν φυλαχτό Υπάρχει περίπτωση να αγνοείς πως η ηλιακή ακτινοβολία μειώνει το κολλαγόνο του δέρματος, πράγμα που σημαίνει… μεγαλύτεροι πόροι. Οπότε, είναι καιρός να αποκτήσεις και εσύ μια αντηλιακή κρέμα υψηλής προστασίας και μάλιστα να την εντάξεις στην καθημερινή σου ρουτίνα.

 Ατμός, το μεγάλο μυστικό Βράσε νερό και στη συνέχεια κάθισε πάνω από την κατσαρόλα για μερικά λεπτά, με μια πετσέτα να καλύπτει το κεφάλι σου. Ο ατμός θα ανοίξει ως δια μαγείας τους πόρους σου. Έπειτα, πλύνε το πρόσωπό σου με ένα καθαριστικό προϊόν, ώστε να καθαρίσεις τους πόρους. Ξέβγαλε με παγωμένο νερό για να τους κλείσεις. Δοκιμασμένο με επιτυχία.