Τρίτη 30 Απριλίου 2024 -

Πρώτη παραίτηση στην Κύπρο για τον serial killer



Την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικόλαου έκανε αποδεκτή ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

O κ. Νικολάου έχει ουσιαστικά προαναγγείλει την παραίτησή του εξαιτίας των αποκαλύψεων και των παραλήψεων της κυπριακής αστυνομίας στην υπόθεση του «Ορέστη». Ο ίδιος έφθασε λίγο πριν τις 10:00 στο Προεδρικό, χωρίς τον Αρχηγό της Αστυνομίας, για να ενημερώσει από κοντά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε μετά από δύο σχεδόν ώρες.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους πολιτικής ευθιξίας και μόνον, επεξηγώντας ότι δεν είχε καμία προσωπική ευθύνη για τις καταγγελίες. Μεταξύ των λόγων οι οποίοι των ώθησαν στην παραίτηση, όπως είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, είναι τα λάθη των αρμοδίων υπηρεσιών, καταδεικνύοντας και τις ευθύνες της κοινωνίας για νοοτροπίες και αντιλήψεις που δεν τιμούν κανένα.
 
«Πρόθεσή μου είναι όπως σήμερα αποταθώ στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας ώστε να διορίσει ανεξάρτητη επιτροπή ανακριτών για να αναζητήσει τις ευθύνες», είπε, τονίζοντας ότι είναι διαφαινόμενη η ελλιπής διερεύνηση των καταγγελιών για τα επτά θύματα.