Τρίτη 30 Απριλίου 2024 -

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο Ρυτό Κορινθίας - Απειλούνται οικισμοί



Απρόσμενος σύμμαχος στη μάχη της κατάσβεσης στο Ρυτό Κορινθίας, ήταν η βροχή που ξέσπασε στην ευρύτερη περιοχή και απείλησε προς στιγμή τον οικισμό Άνω Αλμυρή.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Πελοπίδας Καλλίρης η πυρκαγιά ήταν μεγάλη και έκαιγε σε δασώδη δύσβατη περιοχή κοντά στην Άνω Αλμυρή. Η φωτιά πλησίασε τα σπίτια του οικισμού αλλά αντιμετωπίστηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Το χρονικό

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά σε δασική περιοχή στο Ρυτό Κορινθίας, μετά τα Λουτρά και λίγο πριν το Σοφικό.

«Η απόσταση της πυρκαγιάς από την κατοικημένη περιοχή είναι γύρω στα 500 με 600 μέτρα, ενώ αυτή την ώρα πνέουν ισχυροί άνεμοι» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Μουρούτσος, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κορίνθιας.

Ο δήμαρχος Κορίνθου Αλέξανδρος Πνευματικός εξέφρασε φόβους στον ΣΚΑΪ ότι θα κινδυνεύουν σπίτια στον οικισμό Αλμυρή.

Εκκενώθηκε, -καθαρά για προληπτικούς λόγους- κατασκήνωση που βρίσκεται στην περιοχή, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη.

Λόγω της πυρκαγιές οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί. Επιχειρούν έξι αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερα και τουλάχιστον 30 οχήματα με 100 πυροσβέστες

Το χρονικό

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε δασική έκταση στο Ρυτό Κορινθίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο σπεύδουν αυτήν την ώρα 10 πυροσβεστικά οχήματα και 2 αεροσκάφη, ενώ έχει δοθεί και εντολή να συνεισφέρουν στην κατάβεση άλλα δύο ελικόπτερα.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο