Τρίτη 30 Απριλίου 2024 -

Ο Οικ. Πατριάρχης ευλογεί τα ορφανά παιδιά της Βουλγαρίας

Την ημέρα των Αρχαγγέλων, 8 Νοεμβρίου 2015, επέλεξαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο Βούλγαρος Πατριάρχης Νεόφυτος για να ευλογήσουν τα παιδιά της Βουλγαρίας.

 

 Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, οι δύο πατριάρχες κατευθύνθηκαν στην αίθουσα του ξενοδοχείου "Σόφια", όπου με ανυπομονησία τούς περίμεναν τα παιδιά των Βούλγαρων αστυνομικών που σκοτώθηκαν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και ταλαντούχοι νέοι από όλη τη χώρα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Βουλγαρικού Πατριαρχείου (κείμενο: Αλεξάνδρα Καραμιχάλεβα), τα παιδιά συγκίνησαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη με τα δώρα, την ανεπιτήδευτη καθαρότητα και τη θερμότητα των ψυχών τους.

Ταλαντούχα αγόρια και κορίτσια από το Σύλλογο «Πνευματικός καθρέπτης» ετοίμασαν και παρουσίασαν ειδικό εικονοστάσι: οι τοίχοι της αίθουσας ήταν επενδεδυμένοι με δεκάδες εικόνες, ζωγραφισμένες με μπογιά ή φτιαγμένες από χυμό καλαμποκιού από την έκθεση «Γενηθήτω φως» των νεαρών καλλιτεχνών. Τα παιδιά υποδέχθηκαν τους δύο πατριάρχες στην αίθουσα με το δημοφιλές παιδικό τραγούδι από την ταινία "Απροσδόκητες διακοπές" - "Τα παιδικά μου χρόνια", που εκτέλεσαν τα παιδιά από τον παιδικό σταθμό «Brezichka».

Οι πατριάρχες ευλόγησαν τα παιδιά των αστυνομικών που σκοτώθηκαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και τους ταλαντούχους νέους, και τους μοίρασαν σταυρούς, εικόνες του ουρανίου προστάτη της Αστυνομίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ και γλυκά. Δώρα έλαβαν και οι μαθητές από τη σχολή «Άγιος Ιωάννης της Ρίλας» στο Πέρνικ, η οποία είναι περίφημη για την προετοιμασία μοντέλων των εκκλησιών και των μοναστηριών, καθώς και για τη ζωγραφική σκηνών από την Καινή Διαθήκη. Παρουσίασαν οκτώ μινιατούρες ναών και μοναστηριών.

Η συνάντηση των δύο πατριαρχών με τα παιδιά πραγματοποιήθηκε με την ευλογία της Ιεράς Συνόδου της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και την πρωτοβουλία της εφημερίδας "Standard".

Όπως ανακοίνωσε η αρχισυντάκτης της εφημερίδας "Standard" Σλάβκα Μποζούκοβα, η συνάντηση των δύο πατριαρχών με τα παιδιά των αστυνομικών που σκοτώθηκαν θα είναι μέρος του τηλεοπτικού σποτ για την εφετινή χριστουγεννιάτικη εκστρατεία για την συγκέντρωση χρηματικών πόρων για τα παιδιά. Η εφημερίδα "Standard" είναι για 12η συνεχή χρονιά ο κύριος χορηγός της εκστρατείας για την αρωγή των παιδιών των νεκρών αστυνομικών. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανακοίνωσε ότι δωρίζει το μικρό ποσό των 1.000 δολλαρίων στην εκστρατεία για να βοηθηθούν τα παιδιά των νεκρών αστυνομικών.

Υπενθυμίζοντας στα ορφανά από πατέρα παιδιά ότι δεν είναι μόνα, επειδή έχουν τον ουράνιο Πατέρα τους, αλλά και την πατρική φροντίδα των επισκόπων και ιερέων της ενορίας τους, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τους έδωσε την υπόσχεση ότι η προσευχή του θα τα συνοδεύει πάντοτε.