Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κούφια γη: Ταξίδι στον Κάτω κόσμο



Η κούφια γη είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει πάρα πολύ το χώρο των ανεξήγητων. Στην πραγματικότητα είναι μία θεωρία που περιγράφει το εσωτερικό της γης με "περιεχόμενο", δηλαδή χλωρίδα και πανίδα, δάση και βουνά, θάλασσες και ποτάμια, μέχρι και δικό της ήλιο.
Ανά τακτά διαστήματα όλο και κάποιος υποστηρίζει ότι υπάρχει κούφια γη φέροντας τα ...κλασσικά επιχειρήματα. Λέει για παράδειγμα ότι έχουν ταξιδέψει κι άλλοι, μιλάει για τα λογοτεχνικά έργα του Ιούλιου Βερν κτλ και για τις αναφορές σε διάσημα φόρουμ συνωμοσίας , ενώ αρκετοί σπεύδουν να επικαλεστούν και την ίδια την μυθολογία.

Ειδικότερα η ελληνική μυθολογία έχει πολλές αναφορές καθόδου στην κούφια γη, όπως ο Ηρακλής, ο Θησέας, ο Ορφέας κτλ. οι οποίοι κατέβηκαν από διάφορες πύλες στον Ελλαδικό χώρο. Ο Ηρακλής είναι γνωστό ότι κατέβηκε από κάποια πύλη που βρίσκεται στο ακρωτήρι Ταίναρο...

Ο Σωκράτης μας μιλάει για τον Κάτω Κόσμο και τον Πυριφλεγέθοντα ποταμό ο οποίος αποτελούσε το χώρο των νεκρών, κατά παρόμοιο τρόπο με την κόλαση και το φλεγόμενο πυρ που συναντάμε στην Χριστιανική παράδοση. Πολλές πληροφορίες επίσης αντλούμε και από τους θρύλους της Αγκάρθα οι οποίοι υποστηρίζουν ακριβώς το ίδιο, δηλαδή την ύπαρξη ζωής και ενός ολόκληρου κόσμου στο εσωτερικό της γης.
 
Δυστυχώς όλα τα επιχειρήματα περί ύπαρξης της Κούφια γης πέφτουν στο κενό όταν επιστρατεύονται επιχειρήματα από την επιστήμη ή την επίσης θέση της εκκλησίας κτλ. Μία συνωμοσία συγκάλυψης της αλήθειας από επικρατούσες "δομές" ή μήπως πράγματι δεν υπάρχει "κούφια" γη;

Τελικά, μετά από ώρες συζητήσεων καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι για να αποδείξει πραγματικά την ύπαρξη αυτής της διάστασης (της κούφιας γης), πρέπει να ταξιδέψει ο ίδιος όπως - υποτίθεται - έκανε ο Ιούλιος Βέρν ή ο Ηρακλής στα "έγκατα της γης". Φυσικά αυτό είναι κάτι τόσο επικίνδυνο που το καθιστά ακατόρθωτο εκτός αν συγκροτηθεί μεγάλη ομάδα όπως έκανε ο Μάρσαλ Μπι Γκάρντερ,όπως λέει στο βιβλίο του, όπου προκάλεσε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να διερευνήσει την κούφια γη - όπως και έγινε. Τι ανακάλυψαν;

Διάσημες ρήσεις ταξιδευτών της κούφιας γης

Η θεωρία της "Κούφιας γης ή κοίλης γης" είναι λίγο πολύ γνωστή στου κύκλους της συνωμοσιολογίας. Σε αυτό το θέμα θα δούμε διάσημες ρήσεις που έχουν γίνει με θέμα την κούφια γη από επώνυμους ανθρώπους που επιχείρησαν - κατά την κινούμενη άποψη - να διοργανώσουν ή πήγαν αυτοπροσώπως στο Κάτω Κόσμο με σκοπό να αποκαλύψουν τα βαθύτερα μυστικά - αν υπάρχουν - του πλανήτη μας.

Ο Ελβετός μαθηματικός ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΟΗΛΕΡ (1707-1783), πίστευε ότι στο κέντρο της γης, υπήρχε ένας μικρός ήλιος, που έριχνε το ήπιο φως του σε ένα πολύ ανεπτυγμένο υπόγειο πολιτισμό.

«Κάτω από το φλοιό της γης που έχει πάχος 800 χιλιόμετρα, υπάρχει ένα κενό. Ένα τεράστιο κούφωμα. Μέσα σε αυτό το κενό, υπάρχουν τρεις oμόκεντροι πλανήτες, με τον ίδιο άξονα. Έχουν περίπου το μέγεθος του ’ρη της Αφροδίτης και του Ερμή...»
ΕΝΤΜΟΥΝΤ ΧΑΛΕΫ, αστρονόμος, 1692

«Δηλώνω ότι η γη είναι κούφια. Το εσωτερικό της κατοικείται και αποτελείται από ένα αριθμό συμπαγών ομόκεντρων σφαιρών, η μία μέσα στην άλλη, και είναι ανοιχτή στις περιοχές των πόλων στη 12η ή 16η μοίρα. Αναζητώ εκατό γενναίους συντρόφους, εφοδιασμένους και εξοπλισμένους πολύ καλά, για να ξεκινήσουμε το φθινόπωρο από τη Σιβηρία με τάρανδους και έλκηθρα, με κατεύθυνση τους πάγους της βόρειας παγωμένης θάλασσας. Δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα βρούμε μία θερμή και πλούσια χώρα γεμάτη από ωφέλιμα φυτά και ζώα. Αν δεν συναντήσουμε ανθρώπους όταν φθάσουμε σε 82 μοίρες βόρειο πλάτος, θα επιστρέψουμε την επόμενη άνοιξη.»
ΤΖΩΝ ΚΛΗΒΣ ΣΥΜΣ, πρώην λοχαγός πεζικού, Μάιος 1818 - Οχάιο, ΗΠΑ 

«Ο κόσμος μας δημιουργήθηκε αρχικά μόνο για το εσωτερικό του. Η απόσταση μεταξύ των 2 εσωτερικών επιφανειών είναι 1000 χιλιόμετρα λιγότερη από τη διάμετρο της Γης. Στο κέντρο βρίσκεται μία τεράστια μπάλα θαμπής κόκκινης φωτιάς, περικυκλωμένη από ένα λευκό απαλό φωτεινό σύννεφο. Εκεί βρίσκεται ο θρόνος του βασιλιά του κόσμου.»
ΓΟΥΙΛΣ ΤΖΩΡΤΖ ΕΜΕΡΣΟΝ, 1908

Ο ΛΟΡΔΟΣ ΛΥΤΟΝ (1803-1873), στο βιβλίο του «Η Επερχόμενη φυλή» λέει πως ακολουθώντας τις στοές ενός μεταλλείου, βρέθηκε σε ένα υπόγειο κόσμο όπου συνάντησε φτερωτά όντα, καθώς και μία φυλή που αποκαλεί τον εαυτό της Βριλ-για.Οι Βριλ-για, διατηρούν ένα σοφό και ανώτερο πολιτισμό, και είναι κάτοχοι της «δύναμης Βριλ», που την χειρίζονται μέσω ενός θαυματουργού ραβδιού. Η δύναμη Βριλ, είναι η υπέρτατη γήινη δύναμη και δημιουργείται από τη συλλογή της αιθερικής ενέργειας της γης, σε σύνδεση με την προσωπική ενέργεια του ανθρώπου. (Βλέπε υπερόπλα Τέσλα, οργογεννήτρια Ράϊχ, εναέριο εύπλαστο ρευστό του Συμς, Μέσμερ κλπ) 

Ο ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ, που ήταν μέλος της εταιρείας της Θούλης και της αδερφότητος των Βριλ, ξεκίνησε την επιχείρηση Υπερβόρεια που είχε ως σκοπό τις ανασκαφές σε διάφορα σημεία της Ευρώπης για την ανακάλυψη ιχνών μιας Αρείας υπόγειας ανώτερης φυλής. Στην Ελλάδα έγιναν έρευνες στο φαράγγι του Βίκου, στη Γαύδο, στο Δίστομο και αλλού. Ο Χίτλερ πίστευε πως η γη είναι κούφια και πως η καμπυλότητά της θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εκπομπή υπέρυθρων ακτινών, που θα μπορούσαν να καταγράψουν κινήσεις σε τεράστιες αποστάσεις και για την διενέργεια πολεμικών επιχειρήσεων πίσω από τις γραμμές του εχθρού μέσω υπόγειων διαδρομών.

Πύλη προς την Κούφια γη στο Ταίναρο

Άδης, Τάρταρος, Κάτω κόσμος, πολλά ονόματα έχουν δοθεί για τον κόσμο των Ψυχών σύμφωνα με την μυθολογία και τις θρησκείες όλου του κόσμου. Πολλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι βρέθηκε η πύλη του Άδη ή τουλάχιστον ότι είναι ορατή από το google maps (Porto Kagio).  Το ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου είναι γενικότερα σύμφωνα με την μυθολογία η τοποθεσία όπου ο μυθικός Ηρακλής ταξίδευσε για να κατευθυνθεί στον Κάτω Κόσμο και να ολοκληρώσει έναν από τους Άθλους που του είχαν αναθέσει οι θεοί. Είναι δεδομένο ότι ο Ηρακλής πήγε πρώτα στο ακρωτήριο Ταίναρο και μετά με κάποιο τρόπο κατέβηκε στον σκοτεινό Άδη.

Στον Άδη ο Ηρακλής παγιδεύει τον τερατώδη Κέρβερο με τα τρία κεφάλια και τον ανεβάζει στην επιφάνεια της γης. Από πού όμως τον κατέβηκε και που τον ανέβασε ; Από την ίδια τοποθεσία επίσης από εκεί κατέβηκε και ο Ορφέας για να πάρει την Ευρυδίκη ενώ εκεί κρύφτηκε. Αν λάβουμε υπόψη την ιστορία του Ορφέα πάντως η Πύλη του Άδη βρίσκεται "στην άκρη" του Ταινάρου. Οι στοίχοι για την ακρίβεια λένε : "Εις το άκρον του Ταινάρου ...επί βράχων αποτόμων... ην η θύρα του Ταρτάρου. Είναι στόνος του βορέως...διεγείροντος την φρίκην...ή το άσμα του Ορφέως... κλαίοντος την Ευριδίκην;"

Πολλοί ειδικοί έχουν διατυπώσει από παλιά την άποψη ότι στο Ταίναρο υπήρχε Νεκρομαντείο στον Ποσειδώνα βάσει κειμένων του Πλούταρχου που ονομάζει τη περιοχή ως ψυχοπομπό. Από τότε πολλοί ερευνητές προσπάθησαν να προσδιορίσουν την Πύλη για τον Άδη αλλά μέχρι τώρα το μόνο που έχει βρεθεί είναι κάτι μυστηριώδη ιερογλυφικά στα εδάφη τα οποία δεν οδηγούν πουθενά και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως ανοίγματα που οδηγούν στον κάτω κόσμο ή πύλες που οδηγούν σε μία άλλη διάσταση όπως ο Άδης. Ήταν πραγματικά ανεπιτυχείς οι έρευνες ή μήπως οι ερευνητές μας απέκρυψαν την αλήθεια ;

Πολλοί ανεξάρτητοι μελετητές ισχυρίζονται ότι η Πύλη για τον Κάτω κόσμο είναι εκεί από την Αρχαιότητα , απλά κανείς δεν έχει προσπαθήσει να ταξιδέψει! Μάλιστα με μία σύντομη ματιά στο google maps μπορεί κανείς να δει ότι δίπλα στο Πόρτο Κάγιο -Ταίναρο  υπάρχει μία μαύρη τρύπα (ή μήπως ο "στόνος του βορέως") ενώ στο κέντρο της.... ένα μυστηριώδες νησί το οποίο θα μπορούσε πιθανότητα να οδηγεί από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα στον Κάτω Κόσμο.

Μύθος ή ανεξερεύνητη πραγματικότητα ; Πύλες με ιερογλυφικά που οδηγούν σε μία άλλη διάσταση ή υπόγεια ανοίγματα σε ένα ανεξερεύνητο νησί που οδηγούν στο βάθος της γης ;

Οι πύρινες πύλες του Τουρκμεκιστάν

Φαντάστηκε κανείς ποτέ πως μπορεί να είναι οι πύλες τις κόλασης ; Δεν χρειάζεται , στην γη υπάρχουν αρκετές που ταιριάζουν στη περιγραφή. Για την ακρίβεια σε αυτό το θέμα θα δούμε τις "Πύρινες Πύλες του Τουρμεκιστάν". Ταξιδεύουμε για λίγο στο χωριό Νταρβάζα στο Τουρμεκιστάν (Derweze, Turkmenistan) όπου η γη κυριολεκτικά καίγεται!

Σύμφωνα με το τύπο, η  Σοβιετική ένωση πριν από περίπου 40 χρόνια έκανε έρευνα στην περιοχή για φυσικό αέριο. Υποτίθεται ότι κάποιο σημείο της γης κατέρρευσε με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κρατήρας 70 μέτρων. Οι επιστήμονες - και καλά - φοβούμενοι ότι το άνοιγμα θα δηλητηρίαζε της ατμόσφαιρα αποφάσισαν να βάλουν φωτιά (για να καεί το αέριο).

Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη περιοχή καίγεται έως και σήμερα ενώ η αρχές δεν έχουν κάνει τίποτα για να κλείσουν την περιοχή ούτε καν με υποτυπώδη υλικά (τσιμέντο). Η χρυσαφένια της λάμψη είναι ορατή σε μια ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων από το χωριό Νταρβάζα (που σημαίνει πύλη) στο οποίο βρίσκεται. Όσο και να προσπαθούν να πείσουν ότι η "τρύπα" άνοιξε τυχαία εκεί, το όνομα Νταρβάζα που είναι αρκετά παλιό προδίδει την αλήθεια αφού σημαίνει "φλεγόμενη πύλη".

Άραγε , τόσο ευφάνταστοι ήταν οι αρχαίοι άνθρωποι που όταν έβλεπαν φυσική εγκλωβισμένη φωτιά και θερμές πηγές , μυθολογούσαν επιφανειακά γύρω από αυτές όλα αυτά περί "κολάσεως" ;  ή μήπως είχαν εξερευνήσει και τα ενδότερα ;