Τρίτη 21 Μαΐου 2024 -

Σεργκέι Αξιόνοφ: Εισήλθε στη σύνθεση του Κρατικού Συμβουλίου της Ρωσίας



Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν αύξησε το σώμα του Προεδρείου του Κρατικού Συμβουλίου μέχρι 9 μέλη και έκανε την τακτική ανασυγκρότησή του, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.
Μεταξύ άλλων αξιωματούχων στη σύνθεση του προεδρείου εισήλθε ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ.

Στα πλαίσια της ανασυγκρότησης στο σώμα του Προεδρείου επίσης εισήλθαν οι επικεφαλής των Δημοκρατιών της Αντιγκέια, της Τσετσενίας, των περιoχών Λενινγκράντσκαγια, Μαγκαδάνσκαγια, Σαμάρσκαγια και Τιουμένσκαγια, της περιφέρειας Ζαμπαϊκάλσκι και της περιοχής της πόλης Βορόνεζ.

Στην Κριμαία στις 16 Μαρτίου έγινε το δημοψήφισμα για το καθεστώς της αυτονομίας, πάνω από 96% ψηφοφόρους εκφράστηκαν υπέρ της ένταξης της Κριμαίας στη σύνθεση της Ρωσίας. Η Ρωσία και η Κριμαία στις 18 Μαρτίου υπέγραψαν τη συμφωνία περί ένταξης της Δημοκρατίας και της πόλης Σεβαστούπολης στη σύνθεση της Ρωσίας.

Το Κρατικό Συμβούλιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το συμβουλευτικό όργανο επί του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Εξετάζει τα ουσιώδη θέματα της ζωής της χώρας, δεν είναι όμως όργανο κρατικής εξουσίας, επειδή δεν έχει εξουσίες.