Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Νίκολα Ντιμιτρόφ



Μεγάλο το θράσος του Ντιμιτρόφ: Υπογράψαμε συμφωνία με την Αναγνωστοπούλου στη «μακεδονική» γλώσσα

Συμφωνία για τη διάνοιξη συνοριακής διόδου Λαιμός -Μάρκοβα Νόγκα, στην περιοχή των Πρεσπών, υπέγραψαν σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Σία Αναγνωστοπούλου και ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Η Σία Αναγνωστοπούλου, σε δηλώσεις της μετά την υπογραφή της συμφωνίας, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή.



Ντιμιτρόφ: Η συμφωνία των Πρεσπών είναι πολύ σπουδαία για να αποτύχει

«Η συμφωνία των Πρεσπών είναι πολύ σπουδαία για να αποτύχει» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Anadolu κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στην Άγκυρα, ο Ντιμιτρόφ υπογράμμισε πως τα διακυβεύματα που υπάρχουν και οι εγκωμιαστικές δηλώσεις από όλο το κόσμο καθιστούν τη συμφωνία των Πρεσπών καίριας σημασίας.



Πήραν θάρρος τα ΣΚΟΠΙΑ: Είμαστε Μακεδόνες, μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα

Ο Ζόραν Ζάεφ, στις δυο μέρες παραμονής του στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ όπου η ΠΓΔΜ πήρε την πολυπόθητη -για την ίδια- πρόσκληση ένταξης στη Συμμαχία, δεν σταμάτησε να μιλά για τη «Μακεδονία», για τον «μακεδονικό λαό». Ξέχασε τη FYROM, ξέχασε και τη «Βόρεια Μακεδονία».



Ντιμιτρόφ: Αν ήταν μόνο το όνομα θα είχε λυθεί το πρόβλημα με την Ελλάδα

«Το όνομα αποτελεί μόνο τη μία πτυχή της διένεξης με την Ελλάδα. Αν ήταν μόνο ο προσδιορισμός στην ονομασία θα το λύναμε εύκολα το πρόβλημα» αναφέρει ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ σε συνέντευξη του στο σερβικό τμήμα του βαλκανικού τηλεοπτικού δικτύου Ν1.