Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

μύθος



Όλη η αλήθεια για τις αντικαρκινικές τροφές

Ο καρκίνος, η δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα, σχετίζεται με τη διατροφή, τόσο στο στάδιο της πρόληψης όσο και στο στάδιο της θεραπείας. Πολλά συστατικά των τροφίμων έχουν κατά καιρούς ερευνηθεί ως προς τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες.



Γκρεμίζουμε δύο γνωστούς μύθους για το σίδηρο

Γιαγιάδες, θείες, διατροφολόγοι, ακόμη και γιατροί, σε κάθε γωνιά, κηρύττουν ιατρικά δόγματα υπέρ της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος για την αύξηση των επιπέδων σιδήρου στο σώμα μας, αγνοώντας ή χειρότερα αδιαφορώντας για τις νοσηρές συνέπειες του αιμικού σιδήρου στην υγεία μας. Εμείς σήμερα θα καταρρίψουμε αυτόν και έναν ακόμη μύθο.



Πήγασος: Ο μύθος του φτερωτού αλόγου

Κατά τον Ησίοδο (Θεογονία 276-282), ο Πήγασος ήταν καρπός της ένωσης του Ποσειδώνα με τη Γοργώ Μέδουσα και ξεπήδησε από τον λαιμό της όταν την αποκεφάλισε ο Περσέας με τη συνδρομή της Αθηνάς. 



Προσοχή: Αυτός είναι ο μεγάλος μύθος για τη μαύρη ζάχαρη

Η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης έχει αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία και το σωματικό βάρος, γεγονός που στρέφει πολλούς καταναλωτές στην αναζήτηση πιο υγιεινών εναλλακτικών.

Η μαύρη ζάχαρη είναι ένα είδος ζάχαρης που έχει υποστεί λιγότερη επεξεργασία, συγκριτικά με τη λευκή, με αποτέλεσμα να διατηρεί κάποια ίχνη θρεπτικών συστατικών.



Μύθος ή αλήθεια ότι οι σεισμοί σχετίζονται με τη φάση του φεγγαριού και την εποχή

Η διαδεδομένη διεθνώς αντίληψη ότι οι μεγάλοι σεισμοί τείνουν να συμβούν στη διάρκεια συγκεκριμένων φάσεων του φεγγαριού και σε συγκεκριμένες μέρες ή εποχές του έτους, δεν έχει βάση, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.



Ανατροπή του μύθου: Οι Σπαρτιάτες δεν έριχναν στον Καιάδα τα «προβληματικά» παιδιά

Ο Καιάδας είναι σε όλους γνωστός ως το μέρος όπου οι αρχαίοι Σπαρτιάτες έριχναν τα παιδιά που δεν ήταν ικανά για μάχη καθώς διέθεταν προβλήματα.