Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Μπασάρ αλ Άσαντ



Στρατός του Άσαντ μπήκε στη βορειοανατολική Συρία - Συμφωνία με τους Κούρδους

Μετά από τη συμφωνία που σύναψε η Δαμασκός με τους Κούρδους μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), στρατεύματα του Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης, μπήκαν και αναπτύχθηκαν στην πόλη Τελ Τάμερ στη βορειοανατολική Συρία σε μια προσπάθεια απόκρουσης των τουρκικών επιθέσεων. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.



Αμερικανική προειδοποίηση σε Άσαντ: Η αποχώρηση δεν είναι ευκαιρία για να χρησιμοποιήσεις χημικά όπλα

Ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον προειδοποίησε τη συριακή κυβέρνηση πως δεν θα πρέπει να εκλάβει την επικείμενη αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα ως ευκαιρία για να χρησιμοποιήσει αυτή τα χημικά της όπλα.



Τσαβούσογλου: Ο Τραμπ εργάζεται για την έκδοση του Γκιουλέν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει ενημερώσει τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Ουάσινγκτον εργάζεται για την έκδοση του μουσουλμάνου κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία το 2016.



Μπασάρ αλ Άσαντ: «Εχθρική πράξη οι πυραυλικές επιθέσεις της Δύσης»

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε σήμερα σε ομάδα Ρώσων βουλευτών, ότι οι πυραυλικές επιθέσεις της Δύσης κατά της χώρας του, ήταν μια εχθρική πράξη, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.



Άσαντ: Θα πάρουμε πίσω τη Συρία - Το τίμημα θα είναι βαρύ

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, σε συνέντευξη του στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων δήλωσε πως η πρόθεση του είναι η ανάκτηση της Συρίας. 

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο δεσμεύθηκε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες να ανακτήσουν τον έλεγχο της χώρας, χωρίς δισταγμό.



ΟΗΕ: Άμαχοι χάνουν την ζωή τους εξαιτίας των βομβαρδισμών στην Συρία

Ο  αναπληρωτής αντιπρόσωπος της Συρίας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε πως κανείς δεν ενδιαφέρεται περισσότερο για το λαό της Συρίας από όσο η κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, στο Συμβούλιο Ασφαλείας, αφού τα Ηνωμένα Έθνη κατηγόρησαν τις εμπλεκόμενες πλευρές του πολέμου στη Συρία ότι διαπράττουν "εγκλήματα πολέμου", προκαλώντας λιμοκτονία άμαχου πληθυσμού.