Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΛΙΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ



Ιερά Αγρυπνία ενώπιον της Αγίας Ζώνης τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιλίου (ΦΩΤΟ)

Στην Αττική έφρασε χθες το απόγευμα η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου όπου διανυκτέρευσε στο κονάκι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου στη Βαρυμπόπη Αττικής, ενώ σήμερα θα γίνει η επίσημη υποδοχή της στον Πειραιά όπου θα παραμείνει στον  Ιερό Ναό το



Δεύτερη ημέρα Ιεραρχίας: Ψηφίστηκε ο κανονισμός για τη λειτουργία Μητρώου Εφημερίων – Η εισήγηση του Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα των τακτικών εργασιών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Διορθόδοξο Κέντρο – Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος 



Ιλίου σε εκπαιδευτικούς: Μάθετε στα παιδιά να ζουν ουσιαστικά

Σημαντικό μήνυμα προβληματισμού για την πορεία της εκπαίδευσης απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας προς τους Εκπαιδευτικούς, για το νέο σχολικό έτος 2021-2022.



Ιλίου για τους εμβολιασμούς: «Θα συμβάλουμε στο μέτρο που μπορούμε»

Ο εκπρόσωπος τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας μίλησε σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ και σχολίασε το θέμα του εμβολιασμού και την επικείμενη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Ακόμα μίλησε για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας και τις δηλώσεις που έκανε.



ΔΙΣ: Συνεργασία με την Πολιτεία για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα – Νέα συνεδρίαση πριν από την Κυριακή των Βαΐων

Τη συνεργασία και την επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και το Πάσχα, αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία συνεδρίασε χθες και σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης. Η ΔΙΣ θα συνεδριάσει εκ νέου τη Βουβή Εβδομάδα προκειμένου να αποτιμήσει την κατάσταση.



Ο Πρώτος επίσημος εορτασμός του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου – Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός

Παρακολουθήστε από την κάμερα του Διεθνούς Πρακτορείου «Ορθοδοξία» τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό, που τελείται αυτή την ώρα (σήμερα, Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020) στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Μεγάλης Παναγιάς Θηβών για τον πρώτο επίσημο εορτασμό του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου μετά την επίσημη Αγιοκατάταξή του από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.