Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ



Ιστορική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ιερά Μονή Αγάθωνος – Προσκύνησε το σκήνωμα του Οσίου Βησσαρίωνα (ΦΩΤΟ)

Ιστορική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου – Οσίου Αγάθωνος στην αγιοτόκο Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ιεράς Μονής, που ο Προκαθήμενος της Πρωτόθρονης Εκκλησίας την επισκέπτεται.



Ενεργειακή κρίση και Εκκλησία: Τα μέτρα που λαμβάνονται στους ναούς ενόψει του χειμώνα

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι κυρώσεις που έχει επιβληθεί στη Ρωσία από το μεγαλύτερο μέρος του δυτικού κόσμου, σε συνδυασμό με τις ανησυχίες που επικρατούν για την παγκόσμια ανάπτυξη, έχουν εκτοξεύσει στα ύψη τις τιμές του φυσικού αερίου και πετρελαίου.



Δημητριάδος Ιγνάτιος: “Να διασώσουμε την ορθόδοξη πίστη μας”

Στον κατάμεστο από κόσμο, Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Αφήσου, στο Νότιο Πήλιο, χοροστάτησε και ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, αυτή την Κυριακή, 17 Ιουλίου, όπου συνέπεσε η εορτή της Αγίας Μαρίνας με την Κυριακή των Αγίων και Θεοφόρων Πατέρων που συγκρότησαν στη Χαλκηδόνα την Δ’ Οικουμενική Σύνοδο.



O Βόλος υποδέχτηκε την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Γαυριώτισσας

Αφίχθη στο Βόλο η Ιερά Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Γαυριώτισσας, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Γενεσίου Θεοτόκου Δαδίου, στην Αμφίκλεια.

Την Ιερά Εικόνα υποδέχθηκε επικεφαλής του κλήρου και του λαού, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Παπαϊωάννου, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.



Δημητριάδος: “Να δώσει ο Θεός να τελειώσει ο πόλεμος”

 

Με την ευχή να δώσει ο Θεός να τελειώσει ο πόλεμος και οι άνθρωποι να ζήσουνε αληθινά ελεύθερα όπως αρμόζει σε κάθε άνθρωπο πάνω στη γη, ολοκληρώνει το μήνυμα του για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, μέσα από το βίντεο 60 δευτερολέπτων που ετοίμασε, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.



Ανοίγει και πάλι ο «πόλεμος» εναντίον της Θείας Κοινωνίας – Τι απαντά η κυβέρνηση

Ανοίγει εκ νέου ο «πόλεμος» εναντίον της Θείας Κοινωνίας, καθώς αυξάνουν τα κρούσματα της πανδημίας. Η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της Στέλιου Πέτσα, ξεκαθαρίζει το θέμα, διευκρινίζοντας ότι το ζήτημα δεν έχει τεθεί από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.