Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 -

μετεγκατάσταση



Αναχωρεί προς μετεγκατάσταση στη Γαλλία ομάδα 234 προσφύγων

Η τελευταία αναχώρηση προς τη Γαλλία για τη μετεγκατάσταση αιτούντων άσυλο, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου. 



MEGA: Σχέδια μετεγκατάστασης και… μυστικές πληρωμές!

Παραμένει στην «πρίζα» από απλήρωτους εργαζόμενους, από αυτούς που είναι «μέσα» 12 μήνες, έχοντας δει στους λογαριασμούς τους να μπαίνει ο μισθός του προηγούμενου Σεπτεμβρίου, του 2016.



500 εκατομύρια ευρώ δίνει ο Αβραμόπουλος για επανεγκατάσταση προσφύγων

Ο κ. Αβραμόπουλος σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των νομίμων οδών μετανάστευσης, λέγοντας ότι «η Ευρώπη έχει αποδείξει ότι είναι έτοιμη να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί μαζί με τρίτες χώρες, και ιδιαίτερα της Αφρικής».
 


Περισσότερες προσπάθειες για την μετεγκατάσταση και επανεγκατάσταση προσφύγων ζητά η Κομισιόν

Περισσότερες προσπάθειες στα προγράμματα μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης προσφύγων ζητάει από τα κράτη-μέλη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρά τη σταθερή πρόοδο που καταγράφεται.



Αβραμόπουλος: Το σχέδιο μετεγκατάστασης των προσφύγων άρχισε να εφαρμόζεται

Στο προσφυγικό αναφέρθηκε ο αρμόδιος Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, την επομένη της Συνόδου για την Κεντρική Μεσόγειο η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στη Ρώμη.

Σε συνέντευξη στην οποία παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa», ανέφερε:



Στην Ελλάδα 25.000 πρόσφυγες περιμένουν τη μετεγκατάστασή τους

Το 2015, οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν συμφωνήσει να κατανείμουν σε άλλες χώρες μέλη 160.000 αιτούντες άσυλο, από την Ελλάδα και την Ιταλία, έως τον Σεπτέμβριο του 2017.