Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

μεγαλη παρασκευη



Η Ακολουθία του Επιταφίου στην Ι.Μ. Μονή Βατοπαιδίου

Τελέστηκε στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 17/30 Απριλίου 2021 χοροστατούντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού.



Η Ακολουθία του Επιταφίου από τον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς – (BINTEO)

Το ψηφιακό κανάλι Pemptousia TV σε συνεργασία με το ope.gr μετέδωσε την Ακολουθία του Επιταφίου από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς το εσπέρας της Μεγάλης Παρασκευής 30 Απριλίου 2021.



ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ – Η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου από το Βατοπαιδινό Μετόχι στο Πόρτο Λάγος

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ το Μικρό Απόδειπνο και την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου από το Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος του Νομού Ξάνθης.

ΜΕΤΑΔΟΣΗ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

 

 



Η Ακολουθία του Επιταφίου στο Μικρασιατικό Μέτωπο - Μια φωτογραφία, μια μικρή ιστορία

Αν και ο πόλεμος είναι σε εξέλιξη, Έλληνες στρατιωτικοί που ανήκουν στην Ι Μεραρχία όχι μόνο έχουν στολίσει τον Επιτάφιο, αλλά παίρνουν μέρος και στην Ακολουθία.



Πατριάρχης Αλεξανδρείας: «Μέσα από το αίμα, τα καρφιά και τον Γολγοθά, η Ελλάδα ξέρει να ανασταίνεται…»

Το μήνυμα ότι «η Ελλάδα ξέρει να ανασταίνεται» μέσα από τις δυσκολίες της, έστειλε από την Αίγυπτο, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος.



Αυστρία: «Ξεσηκωμός» για την κατάργηση της αργίας της Μεγάλης Παρασκευής

Εκατοντάδες πιστοί των χριστιανικών Εκκλησιών των Ευαγγελιστών, των Παλαιοκαθολικών και των Μεθοδιστών, συμμετείχαν το μεσημέρι – ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής των δυτικών Εκκλησιών — σε μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Βιέννης, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση της Μεγάλης Παρασκευής ως αργία στην Αυστρία.