Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Βασίλης Μπεσκένης: Ο φίλος που έφυγε νωρίς...



Ανείπωτη θλίψη στον δημοσιογραφικό και πολιτικό κόσμο σκόρπισε ο θάνατος του Βασίλη Μπεσκένη που πέθανε ξαφνικά το πρωί της Κυριακής από ανακοπή καρδιάς.

Ο 43χρονος δημοσιογράφος που τα τελευταία χρόνια εργάζονταν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή είχε βαφτίσει τον ενός ετών γιο του.

Ποιος ήταν όμως ο Βασίλης Μπεσκένης που υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με αξιοπρέπεια και ήθος;

Ο Βασίλης Μπεσκένης γεννήθηκε το 1973. Μεγάλωσε στον Νέο Κόσμο και έκανε τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τη 1990 αφού αποφοίτησε από το Εργαστήρι Δημοσιογραφίας.

Eργάστηκε επί χρόνια ως πολιτικός και κοινοβουλευτικός συντάκτης σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Eίχε πτυχίο Ευρωπαϊκού Πολιτισμού από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και ολοκλήρωνε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο πάνω στη Σύγχρονη Δημοσιογραφία.

Tα τελευταία χρόνια της ζωής του εργαζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ όπου κάλυπτε πολιτικό ρεπορτάζ.

Στο παρελθόν είχε εργαστεί στα Υπουργεία Πολιτισμού, Υγείας και Παιδείας, στην ΕΡΤ αλλά και στον Ελεύθερο Τύπο.

Ο Βασίλης Μπεσκένης ήταν παντρεμένος και είχε έναν γιο ενός έτους τον οποίο βάφτισε το Σάββατο 16-12-17, μία μέρα δηλαδή πριν φύγει από τη ζωή.

Οι τελευταίες δραματικές στιγμές

Ο Βασίλης, αισθάνθηκε δυσφορία κι έντονο πόνο... Η ιατρική βοήθεια ζητήθηκε αμέσως και δόθηκε επίσης σε σύντομο χρονικό διάστημα τόσο στο σπίτι όσο και σε νοσοκομείο.

Υποβλήθηκε σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση επί τουλάχιστον 45 λεπτά.

Ωστόσο, η ιατρική φροντίδα δεν άλλαξε τη μοιραία πορεία που είχε ήδη δρομολογηθεί για τον 43χρονο επαγγελματία, γιο, σύζυγο, πατέρα, φίλο, συνάδελφο.

Ο θάνατος του άφησε συντετριμμένους τους ανθρώπους της οικογένειας του, της βιολογικής και της επαγγελματικής.

Η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ για την απώλεια του Βασίλη Μπεσκένη

«Η οικογένεια του ΣΚΑΪ θρηνεί την ξαφνική απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη σε ηλικία μόλις 43 ετών από καρδιακή ανακοπή.

Ο Βασίλης υπήρξε σημαντικό στέλεχος του ομίλου ΣΚΑΪ, με πολύχρονη παρουσία στο πολιτικό ρεπορτάζ, στην αρχισυνταξία δελτίων ειδήσεων και στον σχολιασμό στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές του σταθμού.

Διακρινόταν για την επιμονή του στη διασταύρωση της είδησης και τις λεπτομέρειες που κρύβονταν πίσω απ’ αυτήν.

Τον χαρακτήριζε η αναλυτική ικανότητα, η οξύνοια και η αφοσίωση στις αρχές της δημοσιογραφίας.

Ευρυμαθής και πολυδιάστατη προσωπικότητα, ο Βασίλης ήταν αγαπητός στους συναδέλφους του και τον πολιτικό κόσμο. Ξεχώριζε για το φλεγματικό του χιούμορ, την αγάπη του για το διάβασμα και την ιστορία.

Η απώλεια για όλους τους συναδέλφους του στον ΣΚΑΪ είναι δυσβάσταχτη. Θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Ο Βασίλης Μπεσκένης εργάστηκε επί χρόνια ως πολιτικός και κοινοβουλευτικός συντάκτης σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Είχε σπουδάσει Δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας, είχε πτυχίο Ευρωπαϊκού Πολιτισμού από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και ολοκλήρωνε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο πάνω στη Σύγχρονη Δημοσιογραφία. Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού».

Μηνύματα για την απώλεια από τα πολιτικά κόμματα

Ανακοίνωση στην οποία εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Βασίλη Μπεσκένη, εξέδωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Δεν υπάρχουν λόγια να απαλύνουν τη θλίψη όταν ένας νέος άνθρωπος φεύγει τόσο ξαφνικά από τη ζωή. Ο Βασίλης Μπεσκένης υπηρέτησε με συνέπεια τα πιστεύω του και τη δημοσιογραφία. Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» αναφέρει ο κ. Τζανακόπουλος.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του», αναφέρεται στο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση.

«Για την πρόωρη απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Όταν φεύγει ένας νέος άνθρωπος τόσο πρόωρα και τόσο ξαφνικά είναι δύσκολο να βρεις λόγια. Ο δημοσιογραφικός κόσμος, αλλά και όσοι τον γνώριζαν προσωπικά είναι  σοκαρισμένοι από το θάνατο του Βασίλη Μπεσκένη.

Ο Βασίλης σε όλη του την πορεία ξεχώρισε για το ήθος, τον επαγγελματισμό και την ευπρέπειά του. Μα πάνω απ’ όλα για την αληθινή αγάπη του για τη δημοσιογραφία. Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

«Ο ξαφνικός θάνατος του Βασίλη Μπεσκένη προκαλεί πραγματικό σοκ. Όσοι τον γνωρίσαμε εκτιμήσαμε, την εργατικότητά του, τον επαγγελματισμό του και την κριτική του σκέψη. Συλλυπητήρια και  δύναμη στους δικούς του για να αντέξουν τη μεγάλη απώλεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση από Το Ποτάμι.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του, για τον αδόκητο χαμό του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης. "Το ήθος του, η εργατικότητα και η ευγένεια του, θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη όλων μας", δήλωσε ο κ. Λεβέντης.

 

Με δάκρυα στα μάτια είπαν το τελευταίο "Αντίο" στον φίλο τους και συνεργάτη Βασίλη Μπεσκένη όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος: