Σάββατο 02 Μαρτίου 2024 -

Ο Μάθιου Πέρι δεν ήθελε να τον θυμόμαστε για τον Τσάντλερ στα Φιλαράκια - «Όταν πεθάνω ξέρω ότι...»Με τον κόσμο να έχει κατακλύσει τα social media με συγκινητικά αντίο στον Μάθιου Πέρι και τα hashtags Μάθιου Πέρι, Φιλαράκια και Τσάντλερ να βρίσκονται στα top trends, αποκαλύπτεται ο τρόπος που ήθελε να τον θυμόμαστε στο σύντομο πέρασμά του από τη ζωή. 

Είναι εκατομμύρια οι χρήστες που στέλνουν το δικό τους αντίο στον λαμπερό ηθοποιό, ανεβάζοντας σκηνές και ατάκες του ως Τσάντλερ Μπινγκ από τα Φιλαράκια. Δεν ήταν όμως αυτός ο λόγος για τον οποίο ο λαμπερός ηθοποιός ήθελε να τον θυμόμαστε.

Επιθυμία του χαρισματικού ηθοποιού ήταν να τον έχουμε στη μνήμη μας ως έναν χρήσιμο άνθρωπο που προσπαθούσε με κάθε τρόπο να κάνει τους άλλους να απελευθερωθούν από τους εθισμούς τους. Ήταν μια επιθυμία που είχε εκφράσει μόλις έναν χρόνο πριν από τον ξαφνικό χαμό του στα 54 του χρόνια.

Εθισμούς από τους οποίους είχε εξαρτηθεί και ο ίδιος, καθώς έδινε για χρόνια μάχη για την απεξάρτησή του από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

«Το καλύτερο για μένα είναι αν κάποιος έρθει και μου πει πως «δεν μπορώ να σταματήσω το αλκοόλ, μπορείς να με βοηθήσεις;» ότι μπορώ να πω ναι και να το κάνω. Αυτό είναι το καλύτερο πράγμα.

Και το έχω πει αυτό εδώ και αρκετό καιρό πως όταν πεθάνω δεν θέλω τα Φιλαράκια να είναι το πρώτο πράγμα που θα αναφερθεί για μένα. Θέλω εκείνο να είναι το πρώτο πράγμα που θα αναφερθεί και θα ζήσω την υπόλοιπη ζωή μου προσπαθώντας να το αποδείξω», σημείωνε χαρακτηριστικά ο Μάθιου Πέρι.

Με αφορμή την αυτοβιογραφία του «Friends, Lovers and the Big Terrible Thing», ο Μάθιου Πέρι είχε μοιραστεί τις σκέψεις του με το κοινό και τους θαυμαστές του. «Θα ήθελα να με θυμούνται ως κάποιον που ζούσε καλά, αγαπούσε καλά. Και το πιο βασικό είναι ότι θέλει να βοηθήσει ανθρώπους. Αυτό είναι που θέλω» δήλωνε χαρακτηριστικά.

Ο Μάθιου Πέρι τα τελευταία χρόνια είχε βγει μπροστά να μιλήσει για τους εθισμούς του από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά σε μια προσπάθεια να βοηθήσει άλλους ανθρώπους που ταλαιπωρούνταν από χρόνιες καταχρήσεις. Έγραψε μάλιστα για το οδυνηρό του ταξίδι στη νηφιαλιότητα στα απομνημονεύματά του το 2022.

Όπως περιέγραφε είχε εθιστεί στο Vicodin το 1997 μετά από ένα ατύχημα που είχε με τζετ σκι και εισήλθε για πρώτη φορά σε κέντρο αποτοξίνωσης το 2001.

Όταν ο Μάθιου Πέρι έκανε την έπαυλή του κέντρο νηφάλιας διαβίωσης

Ήταν το 2013 που ο χαρισματικός και βαθιά ταλαιπωρημένος από εθισμούς ηθοποιός είχε μετατρέψει την έπαυλή του στο Μαλιμπού σε κέντρο νηφάλιας διαβίωσης για άντρες, ονομάζοντάς το «Perry’s House».

Στην αποκαλυπτική αυτοβιογραφία του «Friends, Lovers, and the Big Terrible Things» ο Μάθιου Πέρι αποκάλυπτε πως είχε εμπνευστεί και γράψει ένα θεατρικό έργο από τους αγώνες του κατά του εθισμού.

«Έγραψα το θεατρικό «The End of Longing», που είναι ένα προσωπικό μήνυμα στον κόσμο, μια υπερβολική μορφή του εαυτού μου ως μεθυσμένου. Είχα κάτι σημαντικό να πω σε ανθρώπους σαν εμένα και σε ανθρώπους που αγαπούν ανθρώπους σαν εμένα», σημείωνε χαρατηριστικά ο λαμπερός ηθοποιός.

Αν και ήταν ευτυχισμένος που είχε τεράστιο αντίκτυπο ο ρόλος του ως Τσάντλερ Μπινγκ στα Φιλαράκια, ξεκαθάριζε πως ήθελε να είναι «πολύ πιο πίσω» στη λίστα των επιτευγμάτων του. «Ξέρω ότι δεν θα συμβεί, αλλά θα ήταν ωραίο. Όταν πεθάνω ξέρω ότι ο κόσμος θα μιλάει για τα Φιλαράκια, τα Φιλαράκια, τα Φιλαράκια. Και χαίρομαι γι’ αυτό. Χαίρομαι που έκανα καλή δουλειά ως ηθοποιός», υπογράμμιζε ο Μάθιου Πέρι.

Ο λαμπερός και εξαιρετικά ταλαντούχος ηθοποιός Μάθιου Πέρι βύθισε στη θλίψη εκατομμύρια ανθρώπους με τον ξαφνικό χαμό του στα 54 του χρόνια. Και οι περισσότεροι, όπως ήξερε και εκείνος καλά, πλημμύρισαν τα social media με σκηνές και αντίο στον δικό τους Τσάντλερ από τα Φιλαράκια.

Ο Μάθιου Πέρι, όμως, θα ήθελε να τον θυμούνται περισσότερο για την προσπάθειά του να στηρίξει και άλλα άτομα που παλεύουν με τους δικούς τους δαίμονες και εξαρτήσεις.

Πηγή κειμένου: 

in.gr