Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2023 -

Νεκταρία Γιαννουδάκη: Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον «Σασμό»Περίπου 100 κιλά λάδι από 2 πλαστικά βαρέλια, αγροτικά εργαλεία αλλά και άλλα είδη αξίας έκλεψαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Τρίτης, 3 Οκτωβρίου, από ελαιοτριβείο που βρίσκεται στο δρόμο Μεσσήνης – Ριζόμυλου στο ύψος της Ανάληψης του δήμου Μεσσήνης.

 

Οι δράστες - σύμφωνα με την ΕΡΤ - εισήλθαν στο ελαιοτριβείο σπάζοντας πόρτες ενώ προκάλεσαν αρκετές φθορές τόσο στο εσωτερικό του ελαιοτριβείου όσο και σε παρκαρισμένα οχήματα που βρίσκοντας παρκαρισμένα εκεί.

Χαλκιδική: Ζημιά άνω των 350.000 ευρώ μετά την κλοπή – «μαμούθ» ελαιόλαδου

Το πρωί της Τρίτης (03/10), ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ελαιουργίας στον Πολύγυρο κατήγγειλε την εξαφάνιση σχεδόν 37 τόνων ελαιολάδου.

 
 

 

 

Η καταγγελλόμενη κλοπή πραγματοποιήθηκε στους χώρους – αποθήκες που στεγάζεται το απόθεμα του Συνεταιρισμού, όπως και των μελών του, σύμφωνα με τους ανθρώπους του Συνεταιρισμού.

Τα μέλη του Συνεταιρισμού δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν αντίκρισαν άδειους τους πάτους των βαρελιών, καθώς η φερόμενη κλοπή αφορά σχεδόν 37 τόνους ελαιόλαδου, με τη ζημιά να ξεπερνά τις 370.000 ευρώ.

Η κλοπή φέρεται να πραγματοποιήθηκε από τον χώρο που φυλάσσουν οι παραγωγοί το λάδι τους. Στον Συνεταιρισμό εκτιμάται ότι είναι εγγεγραμμένοι περίπου διακόσιοι παραγωγοί της περιοχής.

Τα μέλη του Συνεταιρισμού προχώρησαν σε μήνυση, καταγγέλλοντας το περιστατικό, ενώ αργά χθες το μεσημέρι, άτομα από το Διοικητικό Συμβούλιο κλήθηκαν να καταθέσουν στην αστυνομία για το περιστατικό, προκειμένου να εντοπισθούν οι δράστες. Κάλεσαν, μάλιστα, την ΕΛΑΣ να εξετάσει τις κάμερες της περιοχής.

Το τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου, που έχει αναλάβει την υπόθεση, εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα ως προς την υπόθεση και τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η φερόμενη κλοπή. Ακόμη δεν έχει αποσαφηνισθεί ο τρόπος με τον οποίον αφαιρέθηκαν οι τόνοι λαδιού.