Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 -

Μπρους Γουίλις: Το συγκινητικό μήνυμα του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ για την απόσυρση του ηθοποιούΉταν Μάρτιος του 2022 όταν η οικογένεια του Μπρους Γουίλις ανακοίνωσε ότι ο ηθοποιός αποσύρεται από την υποκριτική λόγω της διάγνωσης αφασίας, μιας γλωσσικής διαταραχής που επηρεάζει την ικανότητα επικοινωνίας.

Τα νέα για την υγεία του ταξίδεψαν γρήγορα και έκτοτε σύσσωμο το Χόλιγουντ μιλά για τη συνεργασία του με τον μεγάλο σταρ.

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε και ο Άντονι Χόπκινς, μεταξύ άλλων, έχουν αναφερθεί, στην απόσυρση του ηθοποιού.

«Θα τον θυμόμαστε πάντα»

Τώρα και ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ έκανε ειδική μνεία στον Μπρους Γουίλις και συγκίνησε.

«Νομίζω ότι είναι φανταστικός» δήλωσε στο CinemaBlend και πρόσθεσε: «Ήταν για πολλά χρόνια και είναι ένα τεράστιο, τεράστιο αστέρι. Και νομίζω ότι θα τον θυμόμαστε πάντα ως ένα μεγάλο, μεγάλο αστέρι. Και ως έναν ευγενικό άνθρωπο».

 

Αδυνατεί να συζητήσει

Σε δήλωση που εξέδωσε πρόσφατα, η οικογένεια του Γουίλις αποκάλυψε ότι η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί.

Ο Ουίλφριντ Γκλιμ, ξάδερφος της μητέρας του ηθοποιού, δήλωσε στην Bild πως η συμπεριφορά του έχει γίνει όλο και πιο αργή και δεν είναι πλέον σε θέση να κάνει μια φυσιολογική συζήτηση.

Μάλιστα, η μητέρα του, Μαρλίν, δεν είναι σίγουρη αν την αναγνωρίζει ακόμα, γεγονός που της προκαλεί τεράστια στενοχώρια και ανησυχία.

Η μάχη με την μετωποκροταφική άνοια

Ο Μπρους Γουίλις διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια, μια σπάνια και εξουθενωτική νευρολογική διαταραχή. Η νόσος επηρεάζει τους μετωπιαίους και κροταφικούς λοβούς του εγκεφάλου, προκαλώντας μια σειρά από προβλήματα συμπεριφοράς και γλώσσας. Το άτομο που πάσχει από αυτήν, εμφανίζει αλλαγές στην προσωπικότητά του, εμμονική συμπεριφορά, αλλά και δυσκολίες στην ομιλία.

Η οικογένειά του στις 16 Φεβρουαρίου 2023 γνωστοποίησε πως ο δημοφιλής ηθοποιός πάσχει από μετωποκροταφική άνοια, μέσα από μια συγκλονιστική ανακοίνωση στα social media.

Στην ανακοίνωσή της, εξέφρασε «τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη για την απίστευτη αγάπη και υποστήριξη που λάβαμε όλοι από τότε που μοιραστήκαμε την αρχική διάγνωση του Μπρους». Και συνέχισε ότι πλέον υπάρχει «μια βαθύτερη κατανόηση του τι βιώνει».