Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 -
Μερική συννεφιά

17 °C

Σήμερα, 23. Σεπτεμβρίου 2021

Ηχηρό μήνυμα από τον Γ.Πορφύρη: «Έμεινα στη Βαρυμπόμπη να βοηθήσω και ας μην είμαι πυροσβέστης»Σε ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση συνεχίζει να βρίσκεται η περιοχή της Βαρυμπόμπης λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε, με τους πυροσβέστες να δίνουν τα πάντα για την κατάσβεσή της.

Παρόλα αυτά η φωτιά έχει κάψει ολοσχερώς δασικές εκτάσεις, ζώα αλλά και περιουσίες. Εκτός από τους πυροσβέστες πολλοί ήταν εκείνοι που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν είτε έμπρακτα είτε δίνοντας ψυχολογική υποστήριξη στους πληγέντες.

Ανάμεσά τους ήταν και ο πρώην παίκτης του Master Chef και μάγειρας πλέον της εκπομπής «Καλοκαίρι #not», Γιώργος Πορφύρης, ο οποίος βρέθηκε στην Βαρυμπόμπη όπου μεγάλωσε για να στηρίξει τους φίλους του, οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με την καταστροφική πυρκαγιά.

«Δεν είμαι πυροσβέστης , ούτε έχω πάει ειδικές δυνάμεις. Δεν ξέρω να βιδώνω αντλίες ούτε να οδηγώ φορτηγάκι. Δεν έχω πολύ αντοχή αλλά ούτε και δύναμη .

Αλλά έμεινα εδώ για τους φίλους που κινδύνεψαν ,τους γνωστούς που κάηκε το σπίτι τους και για αυτά τα μέρη που έχω περάσει όλη μου την ζωή.

Με ένα μπλουζάκι , ένα ζευγάρι παλιά παπούτσια και μια πετσέτα στο πρόσωπο. Αυτά είχαμε οι περισσότεροι μόνο αλλά πολύ πίστη.

Δεν πλησίασαμε ποτέ πολύ κοντά στη φωτιά ,εκεί πάλευαν αυτοί που πρέπει αλλά καταφέραμε να κάνουμε να νιώσουν οι άνθρωποι που επλήγησαν ότι δεν είναι μόνοι τους. Σαν να κάηκε και το δικό μας σπίτι.

Ή όλοι μαζί ή κανένας», έγραψε χαρακτηριστικά ο chef στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram.