Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η στιγμή που η Καρέζη δήλωσε ερωτευμένη με τον Αλεξανδράκη



Η χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου ανέδειξε μια φουρνιά προικισμένων ηθοποιών που συνεχίζουν μέχρι σήμερα να μας απασχολούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Οι δεσμοί ανάμεσά τους εξάπτουν τη φαντασία μας και πολλές φορές, καθώς τους ξαναβλέπουμε στις ταινίες τους αναρωτιόμαστε πώς θα ήταν αν ο Κούρκουλος και η Βουγιουκλάκη,  ο Γεωργίτσης με την Λάσκαρη ήταν ζευγάρι. Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Γιάννης Βογιατζής αποκάλυψε ότι και  η Τζένη Καρέζη ήταν ζευγάρι με τον Αλέκο Αλεξανδράκη.

Οι χαρισματικοί αυτοί ηθοποιοί επιστρέφουν συχνά και μέσα από τις συνεντεύξεις τους, χαρίζοντάς μας μερικές κλεφτές ματιές στο παρασκήνιο της εποχής που μεσουράνησαν και τότε μερικές ενδιαφέρουσες δηλώσεις δημιουργούν συνειρμούς και φωτίζουν αλλιώς τα αγαπημένα πλάνα του '50 και του '60.
Ανάλογο παράδειγμα αποτελεί μια δήλωση της Καρέζη για τον Αλεξανδράκη: «Με τον Αλέκο δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική. Ως μαθήτρια ήμουν ερωτευμένη μαζί του, ως πρωτόβγαλτη ηθοποιός ήμουν γοητευμένη, ενώ σήμερα ακόμα παραμένω μαγεμένη».

Δήλωση που θα πρέπει μάλλον να εκληφθεί ως τυπική φιλοφρόνηση αλλά ίσως και όχι. Άνδρες και ηθοποιοί σαν τον Αλέκο Αλεξανδράκη σπανίζουν σε κάθε εποχή. Έχουν λοιπόν δικαίωμα να είναι ερωτευμένες μαζί τους και οι πιο ωραίες γυναίκες, όπως η Τζένη Καρέζη