Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Φουρθιώτης: Tα SMS και το DNA που τον έστειλαν στον Κορυδαλλό



Τους τελευταίους 20 μήνες ο Μένιος Φουρθιώτης είχε αναπτύξει μια απίστευτη εμμονή. Ηθελε να τον φυλάνε αστυνομικοί, να κυκλοφορεί με θωρακισμένα αυτοκίνητα, το σπίτι του να θυμίζει φρούριο και ο ίδιος να το παίζει σταρ και VIP χολιγουντιανών προδιαγραφών. Και έκανε τα πάντα γι’ αυτό. Από το να διαπιστευτεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ως αστυνομικός συντάκτης και να καταθέτει πολυσέλιδες αναφορές στον αρχηγό της Αστυνομίας όπου εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους κινδυνεύει, μέχρι να κατασκευάζει εχθρούς, να βάζει βόμβες στο σπίτι του και να πυροβολεί τον εαυτό του. Σε μία από τις τελευταίες αναφορές του στο αρχηγείο, τον περασμένο Δεκέμβριο, ζητούσε αύξηση των μέτρων ασφαλείας του γιατί, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κινδύνευε να δολοφονηθεί ο ίδιος και η οικογένειά του από τη 17Ν! Μια τρομοκρατική οργάνωση που έχει εξαρθρωθεί από το καλοκαίρι του 2002...

Οσοι αστυνομικοί έζησαν για 11 μήνες δίπλα στον 36χρονο πρώην μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου και παρουσιαστή ως προσωπικοί bodyguards, έδιναν καθημερινά τον δικό τους αγώνα για να φύγουν μακριά του και να αποσπαστούν από τη «θέση της κόλασης». Γιατί δεν ήταν καθόλου εύκολο, όπως έλεγαν, να φυλάς έναν εμμονικό άνθρωπο που κινδυνεύει μόνο από τον ίδιο του τον εαυτό. Τελικά, η μανία του Φουρθιώτη τού γύρισε μπούμερανγκ. Φορτωμένος με δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα, θα πληρώσει, όπως όλα δείχνουν, ακριβά τα παιδαριώδη αλλά επικίνδυνα κόλπα που χρησιμοποίησε για να κάνει το άσπρο μαύρο, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως ένα δύστυχο θύμα που κινδυνεύει από τρομοκράτες και ποινικούς. Στη ΓΑΔΑ, ο φάκελος «Φουρθιώτης» ανοίγει στις 26 Μαρτίου του 2020, τότε που «απέκτησε» τον πρώτο αστυνομικό φρουρό, και κλείνει προς το παρόν στις 27 Απριλίου με τη σύλληψή του. Είχαν προηγηθεί βόμβες στο σπίτι του στον Διόνυσο, απειλητικά τηλεφωνήματα, εμπρησμοί σε αυτοκίνητα στενών συνεργατών του, «μαφιόζικα» γαζώματα με καλάσνικοφ... Ολα «μαγειρεμένα» από τον ίδιο για τον ίδιο...

 

5292282

Aστυνομικοί έξω από το σπίτι του παρουσιαστή μετά τις καταγγελίες για επίθεση αγνώστων εναντίον του
Η αρχή

 

Οι αναλυτές της Ασφάλειας που κλήθηκαν να λύσουν τον γρίφο και να απαντήσουν στο ερώτημα «Ποιος απειλεί τον Μένιο Φουρθιώτη;» ξεκίνησαν να ψάχνουν την υπόθεση γυρνώντας έναν και πλέον χρόνο πίσω. Ηταν 26 Μαρτίου του 2020 όταν μετά από βομβαρδισμό αιτήσεων στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για τους λόγους που κινδυνεύει και χρειάζεται φρούρηση, καταφέρνει να πάρει έναν αστυνομικό-συνοδό για τις μετακινήσεις του.

Εχοντας απεμπολήσει την ιδιότητα του μάνατζερ της πρωταγωνίστριας των ταινιών της εταιρείας Sirina Τζούλιας Αλεξανδράτου και παρουσιαζόμενος πλέον ως δημοσιογράφος-εκδότης και παρουσιαστής, ζητάει αύξηση της προσωπικής του ασφάλειας. Αγρια μεσάνυχτα της 12ης του περασμένου Αυγούστου, άγνωστοι πετούν τρεις εμπρηστικούς μηχανισμούς έξω από το σπίτι του στον Διόνυσο. Ο Μένιος Φουρθιώτης αναθέτει σε γνωστό ποινικολόγο την υπόθεση, εκδίδει λάβρες ανακοινώσεις που στάζουν τρόμο και απελπισία και συνδέει την επίθεση (η Ασφάλεια εξετάζει αν και αυτές τις βόμβες τις έβαλε ο ίδιος) με την εφημερίδα που ετοιμάζεται να ανοίξει σε λίγες εβδομάδες. Το συμβούλιο της Αστυνομίας που αποφασίζει, φοβούμενο μήπως κρύβεται κάτι πίσω από αυτή την ιστορία, δίνει στον Φουρθιώτη ακόμη έναν αστυνομικό. Αλλωστε κάθε τρεις μήνες αξιολογούνται εκ νέου οι κίνδυνοι και λαμβάνονται αποφάσεις. Εκδότης πλέον εβδομαδιαίας εφημερίδας, ο Μένανδρος Φουρθιώτης (όπως συνηθίζει να υπογράφει αναφορές και αιτήσεις) ξεκινά ένα μπαράζ αιτήσεων, απαιτώντας ακόμα πιο πολλούς αστυνομικούς, θωρακισμένα οχήματα και μηχανές, 24ωρη φύλαξη του σπιτιού και του γραφείου του. Σε μία από τις τελευταίες αναφορές, τον περασμένο Δεκέμβριο, ανασύρει από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας ακόμη και τη «17 Νοέμβρη» (!), λέγοντας ότι απειλεί τον ίδιο και την οικογένειά του.
ΜΕΝΙΟΣ

 

Στις 2 Ιανουαρίου του 2021 ξεκινά νέος γύρος αιτήσεων, αυτή τη φορά για τηλεφωνικές απειλές που δέχεται κατά τη διάρκεια της νυκτερινής εκπομπής του, ενώ στις 10 Ιανουαρίου λαμβάνει χώρα ένα περιστατικό που προβληματίζει τους αστυνομικούς. Αγνωστοι, την ώρα της τηλεοπτικής του εκπομπής με καλεσμένους πολιτικούς, καίνε ένα αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του τηλεοπτικού σταθμού. Το όχημα ανήκει στον αρχισυντάκτη της εκπομπής του και παραμένει αδιευκρίνιστο αν οι δράστες έκαψαν λάθος όχημα, όπως επίσης αν και αυτή η επίθεση ήταν σκηνοθετημένη από τον ίδιο.

Τελικά, τον περασμένο Μάρτιο, η Αστυνομία αποφασίζει να του διαθέσει συνολικά 4 αστυνομικούς, ένα συνοδευτικό όχημα και 24ωρη φύλαξη του σπιτιού του από περιπολικό. Στις 31 Μαρτίου, όμως, με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ξηλώνεται όλη η φρουρά του Φουρθιώτη και ανατίθεται σε ειδική υπηρεσία να ψάξει τι ακριβώς συμβαίνει με την περίπτωσή του.
f1_0279_POLITIS_ALEXANDRATOY_FOYRTHIOTIS_24052010
Το τέλος

Πλέον, ο «βασιλιάς είναι γυμνός» αλλά αδυνατεί να το συνειδητοποιήσει. Ξεκινάει μπαράζ αναφορών, προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και όταν βλέπει ότι τον αγνοούν, αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Το βράδυ της 16ης Απριλίου, ένας άγνωστος με μαύρα ρούχα και κουκούλα πλησιάζει το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη, σηκώνει ένα καλάσνικοφ και πυροβολεί 9 φορές κατά του αστυνομικού φυλακίου που διαθέτει η έπαυλη του παρουσιαστή. Ο ίδιος βρίσκεται μέσα στο σπίτι και παρακολουθεί όλο το κινηματογραφικό σκηνικό από τις οθόνες του κλειστού κυκλώματος. Στη συνέχεια καλεί την Αστυνομία και με τρεμάμενη φωνή φωνάζει: «Eλάτε γρήγορα, με σκοτώνουν!». Οι αστυνομικοί που φτάνουν στο σημείο μαζεύουν 9 κάλυκες, όμως το μυαλό τους πάει σε ένα συμβάν που έγινε 22 ώρες νωρίτερα κοντά στο σπίτι του Φουρθιώτη στην οδό Θησέως, στη Νέα Ερυθραία. Τότε που δύο περίεργοι τύποι που επέβαιναν σε μια μαύρη Yamaha δεν σταμάτησαν σε σήμα των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για έλεγχο, ο συνοδηγός έβγαλε από το σακίδιό του ένα καλάσνικοφ και άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών. Πάνω στον πανικό τους, το σακίδιό τους πέφτει, αλλά δεν πέφτουν στα χέρια των διωκτών τους. Μετά από άγρια καταδίωξη καταφέρνουν να χαθούν στην περιοχή του Μενιδίου. Οι τρεις κάλυκες από τις σφαίρες που αφήνουν πίσω τους ταυτοποιούνται με τους εννέα έξω από το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη κι έτσι οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. έχουν το όπλο με το οποίο χτυπήθηκε ο παρουσιαστής και οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ο σάκος των δραστών είναι ένας θησαυρός στοιχείων. Οι αναλύσεις δίνουν στο πιάτο των Αρχών DNA και αποτυπώματα. Από εκεί και πέρα, η δουλειά των αστυνομικών είναι εύκολη. Πρόκειται για δύο σεσημασμένους ανθρώπους της νύχτας, οι οποίοι όμως έχουν και ένα κοινό χαρακτηριστικό που τους φέρνει όλο και πιο κοντά με τον Φουρθιώτη. Εχουν δουλέψει σε εταιρείες σεκιούριτι και ο ένας εκ των δύο στο κανάλι όπου εργάζεται ο παρουσιαστής και την προσωπική ασφάλεια μεγαλοστελέχους.
f5_465569
Υστερία

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της δικογραφίας που συνέταξε η Δίωξη Εκβιαστών, αυτό που στην ουσία έκαψε τον Μένιο Φουρθιώτη ήταν η υστερία του. Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, οι δράστες τόσο το βράδυ του επεισοδίου με την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. όσο και λίγες ώρες αργότερα, στην επίθεση της έπαυλης του Φουρθιώτη, είχαν αφήσει τα κινητά τους στα σπίτια τους και χρησιμοποιούσαν ένα «επιχειρησιακό» κινητό για τα καταδρομικά τους σχέδια. Το πλάνο είχε ως εξής: Να χτυπήσουν το βράδυ της 16ης Απριλίου, γύρω στις 2, το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη. Ωστόσο έπεσαν πάνω στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και τα σχέδιά τους ακυρώθηκαν.

Ο 36χρονος παρουσιαστής που περίμενε το δίδυμο του 42χρονου και του 48χρονου να πάνε σπίτι του να τον πυροβολήσουν, όταν είδε ότι δεν εμφανίζονται, έπαθε υστερία, όπως λένε χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί, και άρχισε να καλεί απανωτά και με μανία στο επιχειρησιακό κινητό. Αφού δεν το σήκωναν, στον έναν από τους δύο έστειλε ένα SMS στο προσωπικό του κινητό γράφοντας χαρακτηριστικά: «Συμβαίνει κάτι; Πώς μπορώ να βοηθήσω;». Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής είναι πλέον βέβαιοι για το τι έχει συμβεί. Ενα τηλεφώνημα, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, στις 21.4.2021, στις 23:16, όταν άγνωστος άνδρας κάλεσε με απόκρυψη στην τηλεφωνική σύνδεση του αξιωματικού υπηρεσίας και χωρίς να γνωστοποιήσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, ανέφερε: «Το χτύπημα στο σπίτι του Φουρθιώτη το έκανε ο [...] με τον κολλητό του. Τους ξέρετε από παλιά. Ο Φουρθιώτης τον πλήρωσε για να το κάνει. Ψάξτε τα τηλέφωνα που θα σου πω και θα τους βρείτε...», κούμπωνε στο παζλ των ερευνών. Οταν μάλιστα μια εβδομάδα αργότερα, στις 22 Απριλίου, σκάει βόμβα μικρής ισχύος στην γκαραζόπορτα της οικίας του, βλέπουν όλο το μωσαϊκό του μυστηρίου να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια τους και αντιλαμβάνονται πως είχε έρθει πλέον η ώρα να δράσουν.
6173_FILIPOS_VRIONIS_MENIOS_FOYRTHIOTIS_NATALIA_GERMANOY_812016
Οι συλλήψεις

Από το πρωί της Μεγάλης Τρίτης η Ασφάλεια περνάει στην τελική φάση του σχεδίου «Μένιος Φουρθιώτης» και ξεκινά να γράφει το φινάλε μιας ιστορίας με έντονα στοιχεία μαύρης κωμωδίας, που όμως είχε αρχίσει να γίνεται επικίνδυνη και έπρεπε να τελειώσει εδώ. Ο 36χρονος παρουσιαστής, ο 48χρονος μπράβος και ο 42χρονος συνεργός του προσάγονται και οδηγούνται στη Δίωξη Εκβιαστών. Εκεί, ο Φουρθιώτης αρνείται τα πάντα και λέει πως ό,τι έχει να πει θα το πει στην απολογία του το Μεγάλο Σάββατο στον ανακριτή. Οι άλλοι δύο παραδέχονται ότι γνωρίζουν τον παρουσιαστή και λένε ότι οι συνεχείς επικοινωνίες που είχαν έχουν να κάνουν με το ξήλωμα της αστυνομικής του συνοδείας. Αναφέρουν όμως και κάτι άλλο, το οποίο κάρφωσε το σχέδιό του. Τονίζουν ότι ο παρουσιαστής τούς έταξε από 20.000 ευρώ για να του πυροβολήσουν με καλάσνικοφ το σπίτι. Υποστηρίζουν ότι αρνήθηκαν, στο σπίτι τους όμως βρέθηκαν 31.000 ευρώ που εκτιμάται ότι τα έχουν πάρει από τον Φουρθιώτη για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Από χθες το πρωί, ο Φουρθιώτης και οι δύο συγκατηγορούμενοί του βρίσκονται προφυλακισμένοι στις φυλακές του Κορυδαλλού.

0663_NTOYVLI_ALEXANDRATOY_FOYRTHIOTIS_24052010