Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Φιόνα φον Τίσεν: Ο μεγάλος έρωτας του Αλέξανδρου Ωνάση μιλά για το μυστήριο πίσω από το θάνατο του



Η Φιόνα φον Τίσεν, κόρη Άγγλου αξιωματούχου, μοντέλο της ''Vogue'' και ήδη διαζευγμένη από το σύζυγό της, βαρόνο, Χάινι Τίσεν, ήταν 32 ετών και μητέρα δύο παιδιών όταν γνώρισε τον Αλέξανδρο Ωνάση σε ένα πάρτι που έδωσε η μητέρα του, Τίνα Λιβανού.

Η Φιόνα ήταν στενή φίλη της Ευγενίας Νιάρχου, έχοντας συνομήλικες κόρες, και γνώριμη φιγούρα στο Σεν Μόριτζ, όπου ζούσε επί μια δεκαετία με το σύζυγό της και παρέμεινε και μετά το διαζύγιό τους. Η γνωριμία της με τον Αλέξανδρο εξελίχθηκε σε θυελλώδη έρωτα που γνώρισε πολλή δημοσιότητα και ακόμη περισσότερες αντιδράσεις. 

Fiona Campbell-Walters models duchesse satin ballgown

Η Φιόνα Κάμπελ Ουόλτερ, όπως είναι το πατρικό της όνομα, όταν εργαζόταν ως μοντέλο της ''Vogue'' στα 50s.

5-174896 0x440

To ζευγάρι ήταν αγαπημένος στόχος των παπαράτσι.

 1195612

 Εκείνη η περίοδος της ζωής μου ήταν γεμάτη άγχος" διηγήθηκε η Φιόνα φον Τίσεν στην αποκλειστική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο περιοδικό ''Life&Style'' και τον Χρήστο Ζαμπούνη. "Ο πατέρας του Αλέξανδρου προσπάθησε να με κάνει να νιώσω ως πολίτης δεύτερης κατηγορίας. Όχι μόνο επειδή ήμουν διαζευγμένη με δύο παιδιά και μεγαλύτερη του Αλέξανδρου σε ηλικία.

Αυτό που πραγματικά τον ανησύχησε είναι ότι "εκπαίδευσα" το γιο του. Η τυραννία του ήταν τέτοια ώστε σε ηλικία 17 ετών σταμάτησε τον Αλέξανδρο από το σχολείο γιατί έκανε κοπάνα για να πάει με μια κοπέλα στη Ριβιέρα. Ο πατέρας του, λοιπόν, τον τιμώρησε παίρνοντας μέσα από τα χέρια του το μέλλον του, την παιδεία του. Τα τελευταία σχέδια του Αλέξανδρου ήταν να έρθει μαζί μου στην Ελβετία και να ξαναπάει στο πανεπιστήμιο".

 12

 Τα σχέδια φυσικά ανατράπηκαν όταν στις 22 Ιανουαρίου του 1973 το αεροπλάνο που πιλοτάριζε κατέπεσε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του. Ο Αλέξανδρος Ωνάσης τραυματίστηκε βαριά και άφησε την τελευταία του πνοή στις 7 το απόγευμα της 23ης Ιανουαρίου, λόγω βαριών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων σε ηλικία μόλις 25 ετών.

"Ο Ωνάσης με ρώτησε μετά το δυστύχημα αν πίστευα ότι επρόκειτο για δολοφονία. Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Ο Αλέξανδορς επρόκειτο να έλθει στην Αγγλία για το γάμο του αδελφού μου. Άρα, δεν ήταν στο πρόγραμμά του να βρίσκεται στην Αθήνα, επομένως δεν μπορούμε να μιλάμε για προετοιμασία δολοφονίας. Το αεροπλάνο μπορεί βέβαια να υπήρξε στόχος σαμποτάζ. Αλλά όλα αυτά είναι υποθέσεις. Ο δικηγόρος του συγκυβερνήτη, Στίουαρτ Σπέιτζερ, έγραψε ένα βιβλίο για το δυστύχημα και διαπίστωσε ότι όλοι οι άνθρωποι που έχουν σχέση με το γεγονός έχουν χάσει τη ζωή τους". 

 121

 Συντετριμμένη στην κηδεία του Αλέξανδρου.

 "Ο θάνατός του είναι ένα τραύμα που έχει μείνει μέσα μου για πάντα. Δε θα ξεχάσω την τελευταία μας τηλεφωνική συνομιλία. Ήμουν στο προσκεφάλι της μητέρας μου, που ήταν άρρωστη στο Λονδίνο, και εκείνος ήταν στην Αθήνα. Συζητούσαμε για το αν πρέπει να ανακοινώνονται τα αίτια των αεροπορικών δυστυχημάτων. Ειρωνεία της τύχης...". 

fiona-campbell-gordon-644x450

 Η Φιόνα φον Τίσεν σε πρόσφατη φωτογραφία, παράδειγμα διαχρονικής καλλονής.

 Μετά το θάνατο του Αλέξανδρου Ωνάση, η Φιόνα φον Τίσεν εξακολούθησε να έχει ισχυρούς δεσμούς στην Ελλάδα, έχοντας σύντροφο τον επιχειρηματία, Δημήτρη Βήτο, και διατηρώντας ένα όμορφο σπίτι στη Μύκονο.