Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Δίκη Σπυροπούλου με Λιάγκα - Σταμάτη: Μείωσε το ποσό που διεκδικεί



Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας συζητήθηκε χθες η αγωγή της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου σε βάρος του Γιώργου Λιάγκα και της Σάσα Σταμάτη για σχόλια που είχαν γίνει στον αέρα της εκπομπής πριν από περίπου έναν χρόνο.

Η παρουσιάστρια του Alpha διεκδικούσε αποζημίωση συνολικού ύψους 520.000 ευρώ, δηλαδή 260.000 ευρώ από τον παρουσιαστή του "Πρωινό" και άλλα τόσα από τη δημοσιογράφο. Τελικά, περιόρισε την απαίτηση στα 50.000 ευρώ για κάθε εναγόμενο μέσω των συνηγόρων της Ηλία Λάρδα και Δημήτρη Κούρεντα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ντέμης Ντάβαρη για την εφημερίδα Espresso, ο δημοσιογράφος της εκπομπής "Σπίτι μου, σπιτάκι μου" Άρης Λιαπάτης χαρακτήρισε στο διακστήριο τους διαλόγους Λιάγκα - Σταμάτη "κανιβαλιστικούς"¨σε βάρος της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου και τα σχόλια "ειρωνικά".

Όπως ανέφερε: «Αυτό που έμεινε από τη συγκεκριμένη εκπομπή ήταν ότι κάποιος την πληρώνει, καθώς και ο χαρακτηρισμός "κοριτσάκι"».

Από την πλευρά τους, ο Γιώργος Λιάγκας και η Σάσα Σταμάτη, μέσω των συνηγόρων του κατήγγειλαν απόπειρα "ευνουχισμού της σκέψης και της ελεύθερης έκφρασης". Με αιχμή την αρχική ανάρτηση της τηλεκριτικού Ντέπυς Γκολεμά σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για "σεκιούριτι που φρουρούν την παρουσιάστρια", ο δικηγόρος σχολίασε: «Η κυρία Σπυροπούλου στρέφεται σε βάρος αυτών που αναπαρήγαγαν δηλώσεις και όχι εκείνων που τις έκαναν εξαρχής».