Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Διάσημοι που έχουν υπάρξει θύματα κακοποίησης σε μικρή ηλικία



Με την υπόθεση της Μπρίτνεϊ Σπίαρς εδώ και λίγες μέρες να απασχολεί τα μέσα και την κοινή γνώμη παγκοσμίως, θυμόμαστε κάποιες από τις περιπτώσεις διάσημων αστέρων του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και τις πολιτικής σκηνής, που βίωσαν παρόμοιες εμπειρίες κατά την παιδική τους ηλικία από τους γονείς τους.

Ντρου Μπάριμορ

Η Ντρου Μπάριμορ υπέστη παιδική κακοποίηση από τον ίδιο της τον πατέρα, Τζον Μπάριμορ. Η Ντρου, που από μικρή φάνηκε ότι θα αποτελέσει παιδί- θαύμα και μελλοντικά θα γίνει αστέρι του κινηματογράφου, από πολύ μικρή ηλικία γνώρισε τον κόσμο των ναρκωτικών, του αλκοόλ και του σεξ.

Όπρα Γουίνφρεϊ

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι η Όπρα Γουίνφρεϊ έχει υπάρξει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης σε παιδική ηλικία, όταν ήταν ακόμα στο Μιλγουόκι. Το αστέρι της αμερικάνικης τηλεόρασης και επιτυχημένη επιχειρηματίας, ποτέ δεν έκρυψε την τραυματική της εμπειρία. Αντιθέτως, μιλάει συνεχώς γι’ αυτό προκειμένου να βοηθήσει και άλλα θύματα παρόμοιων επιθέσεων να ξεπεράσουν την φρικτή αυτή εμπειρία που στιγμάτισε την ζωή τους.

Κριστίνα Αγκιλέρα

Η Κριστίνα Αγκιλέρα κακοποιήθηκε συναισθηματικά και σωματικά από τον πατέρα της κατά τα παιδικά της χρόνια, με την τραγουδίστρια να έχει απομακρυνθεί από αυτόν εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια.

Μέριλιν Μονρόε

Η Μέριλιν Μονρόε κατά την παιδική της ηλικία μεγάλωσε μέσα από το σύστημα ανάδοχης φροντίδας, ενώ υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τους άντρες της ζωής της, αναφέρει το ranker.com. Μάλιστα, πρόκειται για μία από τις πρώτες δημόσιες προσωπικότητες που μίλησαν ανοιχτά για την εμπειρία της κακοποίησής τους με το κοινό.

Μπιλ Κλίντον

Ο πατριός του Μπιλ Κλίντον, Ρότζερ Κλίντον, με τον οποίο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μεγάλωσε, ήταν επιθετικός και προσβλητικός, ενώ αντιμετώπιζε προβλήματα και με τον αλκοολισμό. Ο Κλίντον έχει δηλώσει, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι μεγαλώνοντας, ποτέ δεν άφησε κανέναν να ξέρει τι συνέβαινε στο σπίτι. Ήταν σαν να ζούσε δύο παράλληλες ζωές.

Τσέβι Τσέις

Ο Τσέβι Τσέις περιγράφει την κακοποίηση που υπέστη από τη μητέρα και τον πατριό του στην αυτοβιογραφία του. Ο βετεράνος του «SNL» θυμάται ότι θα ήταν κλειδωμένος σε μια ντουλάπα για ώρες και πριν την απελευθέρωσή του από τη «φυλακή» του θα τον χαστούκιζαν.