Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Αστέρες του Χόλιγουντ που διαθέτουν ιδιωτικά νησιά-παραδείσους



Ενώ για μερικούς από εμάς η αγορά ενός σπιτιού μοιάζει η μεγαλύτερη επένδυση που θα μπορούσαμε να κάνουμε, φαίνεται ότι κάτι τέτοιο για τους σταρ του Χόλιγουντ δεν ισχύει.

Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς έχουν πάει την αγοραπωλησία ακινήτων ένα βήμα παραπέρα, επενδύοντας υπέρογκα ποσά για την αγορά ιδιωτικών νησιών- παραδείσων.

Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Το 2005, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, αγόρασε το νησί Blackadore Caye, 104 στρεμμάτων, στα ανοικτά των ακτών της Μπελίζ με μεγάλα σχέδια για το ακίνητο. Ωστόσο, ο Ντι Κάπριο αντιμετώπισε πολλά προβλήματα την επόμενη δεκαετία λόγω διαφόρων δυσλειτουργιών και καθυστερήσεων στην κατασκευή. Σύμφωνα με τους The New York Times, ο Ντι Κάπριο πραγματοποίησε τελικά το όνειρό του να κατασκευάσει ένα «πολυτελές, οικολογικό θέρετρο» στο νησί το 2015. Αυτό διαθέτει 36 μπανγκαλόου και βίλες που είναι πλήρως ενσωματωμένες στο τοπίο του νησιού.

Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ο θρυλικός σκηνοθέτης διαθέτει δύο νησιά στα ανοικτά της Πορτογαλίας. Το κύριο νησί βρίσκεται στο Αρχιπέλαγος της Μαδέρας, το οποίο χρησιμεύει ως η εξοχική κατοικία του Σπίλμπεργκ, ενώ το άλλο είναι ακατοίκητο και συνδέεται με το πρώτο μέσω ενός χερσαίου φράγματος.

Ρίκι Μάρτιν

Ο πορτορικανός τραγουδιστής το 2008 διέθεσε το ποσό των 8 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να αποκτήσει τον δικό του ιδιωτικό παράδεισο στις ακτές της Βραζιλίας, και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Angra dos Reis. Το νησί απλώνεται σε μια έκταση 19,7 στρεμμάτων, βρίσκεται σε απόσταση δύο ωρών από το Ρίο και φημίζεται για κάποιες από τις πιο εκπληκτικές παραλίες στη Νότια Αμερική. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι στην κυριολεξία μοιάζει με φρούριο, καθώς διαθέτει 12 κανόνια και πύργους παρακολούθησης έξω από τη μεγάλη βίλα πορτογαλικού αποικιακού στιλ, ενώ λέγεται ότι στην έκτασή του υπάρχει ακόμη και μια κλινική που ειδικεύεται στην πλαστική χειρουργική.

Τζόνι Ντεπ

Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της πρώτης ταινίας του σίκουελ «Οι Πειρατές της Καραϊβικής», ο Τζόνι Ντεπ ερωτεύτηκε τις Μπαχάμες και έτσι προχώρησε στην αγορά του Little Hall Pond Cay το 2004 για 3,6 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για ένα νησί που διαθέτει 45 στρέμματα από αμμόλοφους, μια λιμνοθάλασσα με φοίνικες και εξωτική, λευκή αμμουδιά. Μία από τις παραλίες του νησιού, μάλιστα, ονομάζεται Μάρλον Μπράντο, προς τιμή του θρυλικού ηθοποιού, ενώ άλλες φέρουν τα ονόματα μελών της οικογένειας του Ντεπ.

Τζορτζ Κλούνεϊ

Ο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ αγόρασαν ένα μεγάλο ιδιωτικό νησί στον ποταμό Τάμεση το 2014 έναντι 13 εκατομμυρίων δολαρίων και προχώρησαν στην αναδιαμόρφωση του υπάρχοντος αρχοντικού του 17ου αιώνα, προσθέτοντας μια εσωτερική πισίνα, home cinema, ένα ιδιωτικό καμπαναριό και ένα γυάλινο σπίτι.

Μελ Γκίμπσον

Ο Μελ Γκίμπσον κατέχει ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νησιά στον κόσμο. Μετά την κυκλοφορία της ταινίας «Τα Πάθη του Χριστού» το 2004, αγόρασε το νησί Mago στα νησιά Φίτζι, από μια ιαπωνική εταιρεία για 15 εκατομμύρια δολάρια. Το νησί των 5.400 στρεμμάτων περιβάλλεται εξ ολοκλήρου από υφάλους, λευκές παραλίες και τυρκουάζ λιμνοθάλασσες. Όπως έχει αποκαλύψει και ο ίδιος, μάλιστα, δεν σχεδιάζει να μετατρέψει το ιδιωτικό του νησί σε πολυτελές θέρετρο, αλλά μάλλον θέλει να το χρησιμοποιήσει με την οικογένεια και τους στενούς φίλους του.