Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αλίκη Κατσαβού: «Μοίραζαν κληρονομιές πριν τον θάνατο του Κώστα Βουτσά»



Η Αλίκη Κατσαβού παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό ΕΓΩ και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Βαζαίο. Μέσα σε όλα, η τελευταία σύζυγος του Κώστα Βουτσά αναφέρθηκε στην περιουσία που άφησε πίσω ο αείμνηστος ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου κάνοντας λόγο για ψευδή δημοσιεύματα.
 
 Έχουν λυθεί τυχόν ζητήματα που προέκυψαν με την περιουσία του Κώστα Βουτσά;

Κανένα «ζήτημα» δεν προέκυψε κατά την γνώμη μου σε σχέση με την περιουσία του Κώστα. Πριν τον θάνατο του ακόμη τα έντυπα «μοίραζαν κληρονομιές» με ψεύδη, με τα οποία γελούσε και ο ίδιος και αυτό συνεχίστηκε και μετά τον θάνατο του γιατί αυτά θεωρούνται ότι «πουλάνε». Στην πραγματικότητα έγιναν αυτά που ορίζει ο νόμος μετά τον θάνατο του. Το μόνο λυπηρό είναι ότι υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν, ακόμη και σήμερα, ότι εγώ πλούτισα χάρη στον Κώστα. Αυτό δεν ισχύει και το αποδεικνύει η ίδια μου η ζωή.

Πως είναι η καθημερινότητα μιας μαμάς που μεγαλώνει το παιδί της στα πλαίσια μιας μονογονεϊκής οικογένειας;

Η καθημερινότητας μιας μονογονεϊκής οικογένειας είναι αναμφισβήτητα δύσκολη, πολύ περισσότερο δε όταν δεν έχεις κάποιον στο άμεσο περιβάλλον να μοιραστείς ακόμη και τα πιο απλά πράγματα όπως το να κρατήσει κάποιος το παιδί για μια ώρα ώστε να πεταχτείς για κάποιες δουλειές. Επίσης το γεγονός ότι δεν έχεις συνοδοιπόρο – συμπαίκτη σε αυτή τη ζωή δημιουργεί και οικονομικές δυσκολίες μέσα σε μια κοινωνική κατάσταση η οποία είναι δύσκολη για όλους, πολύ περισσότερο δε όταν δεν μπαίνουν δύο μισθοί μέσα σε ένα σπίτι. Το γεγονός ότι είμαι μητέρα σε μονογονεϊκή οικογένεια έχει διαμορφώσει πάρα πολύ και την επαγγελματική μου ζωή, καθώς πιθανόν οι άλλοι δεν με καλούν για δουλειές ας πούμε στην τηλεόραση θεωρώντας ότι δεν είμαι σε θέση να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις και το ωράριο. Έτσι έριξα το βάρος στις δικές μου θεατρικές παραγωγές, με τρόπο που να συμβαδίζει με το σχολικό πρόγραμμα του Φοίβου. Επίσης αναγκαστικά το παιδί κάποιες φορές τώρα που μεγάλωσε με συνοδεύει σε επαγγελματικές υποχρεώσεις όπως είναι πχ. πρεμιέρες συναδέλφων ή άλλες περιπτώσεις. Έτσι θα πορευτούμε. Είμαι σκληρό καρύδι δεν μασάω! Η επιλογή μου να κάνω παιδί ήταν απολύτως συνειδητή και έχω στο ακέραιο τη δύναμη να το μεγαλώσω αρκεί να έχω την υγεία μου.