Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

μαρμελαδα



Αυγουστιάτικη μαρμελάδα σύκο - Η αρωματική

Επειδή τα σύκα είναι πολύ γλυκά, η ζάχαρη που χρησιμοποιούμε είναι πολύ πιο λίγη αναλογικά απ’ ό,τι σε άλλες μαρμελάδες. Ο κανόνας λέει να είναι η μισή σε βάρος από τα σύκα, αλλά αν αυτά που έχουμε είναι από πολύ γλυκιά ποικιλία, την φτιάχνουμε και με το ⅓.

 

Αυστριακή τάρτα με μαρμελάδα

Υλικά για 4 άτομα

  • 200 γρ. (1 1/3 φλ.) αλεύρι + λίγο για το φύλλο
  • ½ κουταλάκι κανέλα αλεσμένη
  • ½ κουταλάκι ανάμικτα μπαχαρικά
  • 1 κουταλάκι κακάο
  • 200 γρ. ανάλατο βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • 200 γρ. (2 ½ φλ.) αλεσμένα φουντούκια
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 αβγό χτυπημένο
 

Ντόνατς γεμιστά με μαρμελάδα

Υλικά για 4 άτομα

  • 50 γραμμάρια μαγιά της μπύρας νωπή ή 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1 ποτήρι νερό χλιαρό
  • 100 γραμμάρια ανθόγαλα
  • μισό κιλό αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 75 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 αυγό

Για τη γέμιση



Μπισκότα με μαρμελάδα

Υλικά για 10 άτομα

  • 50 γρ. αλεύρι από ρεβίθια
  • 80 γρ. αλεύρι από ρύζι
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κρόκο αυγού
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 75 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 5 κ.σ. μαρμελάδα βατόμουρο ή άλλη της αρεσκείας σας
  • 5 κ.γ. μαρμελάδα πορτοκάλι ή άλλη της αρεσκείας σας