Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Μάικ Πομπέο



Κρίσιμη ημέρα για τα ελληνοτουρκικά - Έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Μετά από αρκετά 24ωρα έντονων διπλωματικών διεργασιών από την Αθήνα, ήρθε η στιγμή για το έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα συνεδριάσει σήμερα με μοναδικό αντικείμενο τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, έπειτα από αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης.



Στη Μητρόπολη Αθηνών ο Μάικ Πομπέο – Παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία

Στον καθεδρικό ναό των Αθηνών έφτασε στις δέκα το πρωί ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο μαζί με τη σύζυγό του προκειμένου να εκκλησιαστούν.



Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη πήραν πρωινό με το ζεύγος Πομπέο - Δείτε φωτογραφίες

Πρωινό με το ζεύγος Πομπέο πήραν το πρωί της Κυριακής ο Κυριάκος και η Μαρέβα Μητσοτάκη.

Τα δύο ζεύγη είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την πρωινή, ήσυχη, Κυριακάτικη Αθήνα από την ταράτσα του ξενοδοχείου Χίλτον, όπου μένει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών και η συνοδεία του.



Το δείπνο Πομπέο με λαχανοντολμάδες και ψάρι!

Μετά την ομιλία του Μάικ Πομπέο στο «Σταύρος Νιάρχος», η βραδιά του Σαββάτου συνεχίστηκε με ένα παραδοσιακό ελληνικό δείπνο στην αμερικανική πρεσβευτική κατοικία.

Το μενού περιελάμβανε λαχαντολμάδες αυγολέμονο αλλά και ψάρι αλά σπετσιώτα με φέτα.



Πομπέο: Παράνομη η νέα θητεία του Μαδούρο στην προεδρία της Βενεζουέλας

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο χαρακτήρισε «παράνομη» την κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα και πρόσθεσε πως η Ουάσινγκτον θα συνεργαστεί με κράτη της Λατινικής Αμερικής που ασπάζονται την άποψή της, για να αποκατασταθεί «η αληθινή δημοκρατία» στη χώρα-μέλος του ΟΠΕΚ.



Μ. Πομπέο: «Η απόφαση μας για την Συρία δεν αλλάζει τη συνεργασία ΗΠΑ - Ισραήλ»

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι η απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την Συρία σε καμία περίπτωση, δεν αλλάζει την συνεργασία με το Ισραήλ.

Οι πολεμικές επιχειρήσεις για την εξουδετέρωση του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και οι επιχειρήσεις κατά της επιθετικότητας του Ιράν συνεχίζονται, όπως αναφέρεται.