Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 -

Υπέροχα πιτάκια ρολό με καβουρμά στο τηγάνι από τον Έβρο



Υλικά

Κομμάτια: 10-12

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Γέμιση

  1. Για να φτιάξουμε τα καβουρμαδοπιτάκια-ρολά, στο τηγάνι, ξεκινάμε με τη γέμιση. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι χωρίς λιπαρή ουσία για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γυαλίσει καλά.
  2. Ρίχνουμε τον καβουρμά και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσει και να κομματιαστεί.
  3. Προσθέτουμε το πλιγούρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει τη νοστιμιά του καβουρμά.
  4. Ρίχνουμε την ντομάτα, το πετιμέζι, το μπούκοβο ή την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά της ντομάτας, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Πιτάκια

    1. Σε καθαρή και επίπεδη επιφάνεια απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, ακριβώς το ένα πάνω στο άλλο, λαδωμένα καλά ένα ένα.
    2. Απλώνουμε πάνω σε όλη την επιφάνεια του επάνω φύλλου το μείγμα της γέμισης, αφήνοντας ένα περιθώριο 1 εκ. περιμετρικά, και τυλίγουμε όλα μαζί τα φύλλα σε σχετικά σφιχτό ρολό από τη μακριά πλευρά τους.
    3. Τυλίγουμε το ρολό με διάφανη μεμβράνη, σφιχτά σαν καραμέλα, και βάζουμε στην κατάψυξη για 45-60 λεπτά, μέχρι το ρολό να σφίξει και να κόβεται εύκολα.
    4. Το βγάζουμε από την κατάψυξη, αφαιρούμε τη μεμβράνη και το κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ.
    5. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1/2 εκ. ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, και τηγανίζουμε τις φέτες σε δόσεις, για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να αποκτήσει κάθε φέτα μια ρόδινη κρούστα και από τις δύο πλευρές της.
    6. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε τα πιτάκια ζεστά ή χλιαρά, σκέτα ή με ένα ντιπ γιαουρτιού.

 

 πηγή: gastronomos.gr